DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049294-0.87235%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

FBI ABD ESKİ BAŞKAN YARDIMCISININ EVİNDE ARAMA YAPTI…

FBI ABD ESKİ BAŞKAN YARDIMCISININ EVİNDE ARAMA YAPTI…

ABONE OL
11 Şubat 2023 10:29
FBI ABD ESKİ BAŞKAN YARDIMCISININ EVİNDE ARAMA YAPTI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FBI ajanları Cuma günü eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Carmel, Indiana’daki evinde arama yaptı ve bildirildiğine göre daha önce avukatları tarafından ifşa edilenin ötesinde daha fazla gizli belge aradı . Arama, Pence’in eski Başkan Donald Trump hakkında bir soruşturma kapsamında özel bir avukat tarafından mahkemeye çağrılmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Özel danışman Jack Smith, Trump’ın 2020 başkanlık seçimlerinden sonraki davranışına yönelik soruşturmada Pence’den ifade alıyor. İktidardaki Demokratlar, Trump’ı oylamanın “sonuçlarını tersine çevirmeye” çalışmakla ve 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’ndaki isyanı kışkırtmakla suçladılar .

Bununla birlikte, gizli belgelerin aranması ayrı bir konu gibi görünmektedir. Geçen ay, Pence’in avukatları, evinde sınıflandırma işaretleri bulunan bazı belgelerin bulunduğunu gönüllü olarak bildirdiler . Vahiy, Joe Biden’ın başkan yardımcısı olarak görev yaptığı dönemden Barack Obama’ya (2009-2017) ait gizli dosyaların Delaware’deki evinde ve Pennsylvania’daki bir düşünce kuruluşunda bulunduğuna dair bir dizi raporun ortasında geldi.

Avukat Greg Jacob, Ulusal Arşivlere, Pence’in bu tür belgeleri aramak için “dış danışman” tuttuğunu ve eski Başkan Yardımcısının, birkaç belgenin “yanlışlıkla kutulanıp Carmel’e taşındığından ” “habersiz” olduğunu yazdı. Trump yönetimi.

Jacob’ın mektubunda, belgelerin 16 Ocak’ta “hemen” kilitli bir kasaya yerleştirildiğini ve FBI’ın birkaç gün sonra onları almaya geldiğini söyledi.

Düzinelerce FBI ajanı, Ulusal Arşivlerin teslim edilmediğini iddia ettiği gizli belgeleri aramak için Ağustos 2022’de Trump’ın Mar-a-Lago konutuna baskın düzenledi. Trump, görevdeyken tüm evrakların gizliliğini kaldırdığı konusunda ısrar etti. Başkan olarak bunu yapma yetkisine sahipti – Biden ve Pence’in ise yoktu.

Hem Biden hem de Trump, şu anda sınıflandırma meselesiyle ilgili olarak özel danışman soruşturması altında bulunuyor ve bu da 2024 başkanlık seçimlerini zorlaştırıyor. Pence, gelecek yıl Cumhuriyetçi adaylığı için aday olacağının da sinyalini verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!