DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055358-0.95616%
Trabzon
18°

AÇIK

04:21

SABAHA KALAN SÜRE

BIDEN’DEN GÜVENCE !

BIDEN’DEN GÜVENCE !

ABONE OL
13 Mart 2023 19:58
BIDEN’DEN GÜVENCE !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Biden, SVB’nin geçen hafta çökmesinin ardından Pazartesi günü ulusa “bankacılık sisteminin güvenli” olduğuna dair güvence vermeye çalıştı. Beyaz Saray’dan konuşan Biden, “mevduatlarınız ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olacak” dedi. Yetkililer, iflas eden California bankasında parası olan mevduat sahiplerine Pazartesi sabahı paralarının tamamının geri ödeneceğini ve paralarına erişebileceklerini duyurmuştu. Biden ayrıca Kongre ve düzenleyicilerden benzer olayları daha az olası hale getirmek için adımlar atmalarını istediğini söyledi.

İşte bazı önemli gelişmeler:

  • Biden’ın sözleri, yönetiminin Pazar günü başarısız olan Silikon Vadisi Bankası’ndaki tüm mevduat sahiplerinin Pazartesi sabahı tüm paralarına erişebileceklerini açıklamasının ardından geldi. Hareket, finansal sistemdeki bir krizi önlemeyi amaçlayan olağanüstü bir müdahaleydi.
  • Yetkililer ayrıca, finans sektöründeki huzursuzluk yayılırken eyalet düzenleyicilerinin Pazar günü kapattığı Signature Bank of New York adlı ikinci bir bankanın mevduat sahiplerine de koruma sağladıklarını söylediler.
  • Federal Rezerv, Cuma günkü SVB’nin çöküşünün neden olduğu finansal risklere karşı desteklemek amacıyla ülke bankaları için bir borç verme tesisi oluşturduğunu duyurdu.
  • Borsalar, aralarında PacWest Bancorp ve First Republic Bank’ın da bulunduğu birkaç orta ölçekli ve bölgesel bankanın işlemlerini Pazartesi günü askıya aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!