DOLAR 32,3912 -0.15%
EURO 34,7890 0.12%
ALTIN 2.434,62-0,15
BITCOIN 2020122-2.55731%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İMAMOĞLU ; BİR AVUÇ İNSANIN DÖNEMİ BİTTİ,BİTİYOR,BİTECEK

İMAMOĞLU ; BİR AVUÇ İNSANIN DÖNEMİ BİTTİ,BİTİYOR,BİTECEK

ABONE OL
11 Nisan 2023 08:23
İMAMOĞLU ; BİR AVUÇ İNSANIN DÖNEMİ BİTTİ,BİTİYOR,BİTECEK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, yağmura rağmen Anıt Meydanı’nı dolduran Amasyalılara konuştu. Ülkeyi yöneten aklın 4 yıldır kendisiyle uğraştığına dikkat çeken İmamoğlu, “Siz anladınız kimin uğraştığını. Bana arkadaşlar diyor ki, illa ismini söyle. Millet anlıyor kimin uğraştığını canım. ‘Efendim, dört yıldır İBB’de çivi çakılmamış.’ Bir insanın, Allah, gönül gözünü kör eylemesin. Öyle olunca, hiçbir şey görmüyor bunlar. Koca eserleri göster, -mesela 10 tane metro- onlar başaramamış, becerememiş, biz yapmışız, onları göster; görmezler. Ben diyorum ki, ‘Allah aşkına, bu lafları bana yetiştireceğine, hala masanda duran, seçime bir ay kaldı, bir ay sonra zaten gidiyorsun, giderayak bir imza at. Neyin imzasını at? 300 otobüs alacağız; onun onayının imzasını at. Metroya kredi onayı alacağız; onun imzasını at. Bir olacak mıyız? Birlikte olacak mıyız? Birliğin gücünün yanında olacak mıyız? Milletin İttifakı’nın yanında olacak mıyız? Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapacak mıyız? Hayırlı olsun. Her şey çok güzel olacak” dedi. 

İmamoğlu yağmura rağmen alanı dolduran binlerce vatandaşa yaptığı konuşmada ; Bu ülkede, bu milletin ürettiği hangi değer varsa, 86 milyon insanımızla paylaşılacak bir dönemi başlatacağız.”

“NEDEN KURTULACAĞIZ?”

“Neden kurtulacağız? ‘Ben ne dersem o olur’dan kurtulacağız. ‘Ben ne dersem onu yapacaksınız’dan kurtulacağız. Hayatı boyunca, ‘Ben, ben, ben, ben, ben’ diyenden kurtulacağız. ‘Biz’ demeye geliyoruz, biz. Birlikte yönetmeye geliyoruz. Onun için Altılı Masa kıymetli. Onun için Millet İttifakı, vazgeçilmez yolculuğumuzdur. Bu dönem, bu seçim başka bir seçim. Amasız, fakatsız, onun sapı, bunun çöpü demeden, bu süreçte bölünmeyeceğiz. Biz, bu zaman diliminde birleşeceğiz. Birliğin gücünü göstereceğiz. Birlikte kazanacağız, birlikte. Ben, bu birlikte kazanmayı iyi biliyorum. İstanbul’da, Millet İttifakı’yla kazanmanın ne olduğunu iyi biliyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’yla, Sayın Meral Akşener’in yan yana nasıl bir güç yarattığını biliyorum. İstanbul’u, tabii ki sadece iki partiyle değil, büyük bir konsensüsle kazandık. Aslında Millet İttifakı’nın temeliyle kazandık. Onun için kazanmayı biliriz be. Biliriz kazanmayı. Kazananlar kulübü değişti. Eskiden bir avuç insandı. Şimdi millet kazanıyor, millet. Milletin dönemi başlıyor, bir avuç insanın dönemi bitti, bitiyor, bitecek. Biz kazanacağız, birlikte kazanacağız.” dedi

İmamoğlu Amasya sonrası gittiği Tokatta da yoğun bir sevgi seli ile karşılandı  İmamoğlu’nu taşıyan otobüs, konuşmanın yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na, vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle zorlukla ulaştı. Aynı sahne, konuşma bittikten sonra da yaşandı. Gaziosmanpaşa Bulvarı boyunca İmamoğlu’nu taşıyan otobüsü takip eden vatandaşlar, İBB Başkanı’na çeşitli hediyeler verip, fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, yaptığı konuşmada, “İstanbul’da seçimi elimizden almak için, bütün gayretleri gösterdiler. Yetinmediler; yüzlerce müfettiş yolladılar seçildikten sonra. Yetinmediler; uydurma bir dava açtılar. Yetinmediler; bu davada olmayan bir suç üzerinden, rekor bir ceza verdiler. Efendim neymiş? Bu seçimi kazanacaklar ve seçimden sonra Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirecekler. Sayın Cumhurbaşkanı ne demişti? ‘İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ demişti. Yetinmedi, ne dedi? ‘İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder’ demiştir. Son zamanlarda ilk kez doğruyu gördü. Bu seçimi, ilk turda kazanacağız. İkinci tur yok. İlk turda kazanacağız. Biz, Millet İttifakı olarak, bugünün işini yarına bırakmayacağız. Biz, Millet İttifakı olarak, sandıklarda oy patlaması yapacağız. İstanbul’da nasıl hep birlikte sandığa koştuk, İstanbul’da nasıl hep birlikte sandığa sahip çıktık; Türkiye’de de aynısını yapacağız. Ve milletçe kazanacağız. 86 milyon insanımız kazanacak. Bunların kazanma dönemi bitti. Kazananlar kulübü değişti. Bir avuç insanın kazanan kulübü vardı, Şimdi 86 milyon insanımızın kazanma zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!