DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20690821.45847%
Trabzon
14°

KAPALI

20:04

AKŞAMA KALAN SÜRE

SUDAN’DA İÇ SAVAŞ ŞİDDETLENDİ

SUDAN’DA İÇ SAVAŞ ŞİDDETLENDİ

ABONE OL
24 Nisan 2023 14:04
SUDAN’DA İÇ SAVAŞ ŞİDDETLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sudan’da iki rakip generale bağlı güçler arasındaki çatışmalar, yerel halk kaçmak için mücadele ederken , kitlesel bir yabancı göçünü tetikledi .

abcnews’den  Morgan Winsor’un haberine göre ABD, Birleşik Krallık, İsveç, İspanya, Hollanda, Japonya, İtalya, Almanya, Fransa ve Kanada da dahil olmak üzere bir dizi ülke diplomatları, büyükelçilik personelini ve diğerlerini Sudan’ın savaştan zarar görmüş başkentinden hava yoluyla taşıdı ve tahliye etti. hafta sonu. Hem ABD hem de Kanada hükümetleri, Hartum’daki büyükelçiliklerindeki operasyonların geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Bu arada, birçok Sudanlı sivil çapraz ateş arasında kalmış durumda ya da arabalarıyla komşu ülkelere kaçmaya çalışırken hayatlarını riske atıyor. Mısır’ın başkentinde yaşayan Sudanlı film yapımcısı Amjad Abu Alala, Pazar günü bir Facebook gönderisinde ailesinin “Asvan üzerinden Sudan’dan Kahire’ye gitmekte olduğunu” yazdı. Ancak çatışma öncesinden beri komada olan amcasının karısının hâlâ dışarı çıkmak için yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ebu Alala, ailesinin paylaştığı, Hartum’daki evlerinin balkonunda ve dış duvarlarında başıboş kurşunları gösteren fotoğrafları da paylaştı. Daha önceki bir Facebook gönderisinde, kendi ülkesinde “neler olduğu konusunda çok endişeli” olduğunu ancak “hepimizin geldiğini gördüğümüzü” yazmıştı.

Sudan Silahlı Kuvvetleri Komutanı General Abdel-Fattah Burhan ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) başkanı General Mohammed Hamdan Dagalo arasında haftalarca süren gerilimin doruğa ulaştığı Sudan’da 15 Nisan’da şiddet patlak verdi . güçlü Sudanlı paramiliter grup. İki adam bir zamanlar müttefikti ve 2021’de Sudan’ın güç paylaşımı hükümetini dağıtan ve 2019’da uzun süredir diktatörün devrilmesinin ardından kısa süreli demokrasiye geçişini raydan çıkaran bir askeri darbeyi ortaklaşa yönetti. kaynak zengini Kuzey Afrika ulusunun kontrolü ve önerilen ateşkesler ısrarla çöktüğü için hiçbiri geri adım attığına dair gerçek bir işaret göstermedi .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!