DOLAR 32,4708 -0.1%
EURO 34,8407 -0.5%
ALTIN 2.441,580,24
BITCOIN 2079202-0.81216%
Trabzon
18°

HAFİF YAĞMUR

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Volodymyr Zelenskiy, İngiltere’de Umut Tazeledi

Volodymyr Zelenskiy, İngiltere’de Umut Tazeledi

ABONE OL
15 Mayıs 2023 22:30
Volodymyr Zelenskiy, İngiltere’de Umut Tazeledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zelenskiy, Checkers’ta Sunak ile buluştuğunda İngiltere, Ukrayna için daha fazla silah sözü verdiğini açıkladı

Volodymyr Zelenskiy, İngiltere’ye habersiz yaptığı  ziyaretten sonra yaptığı açıklamada , Kiev’in yakında F-16 savaş uçakları alabileceğini ima ederek, konuyla ilgili yakında İngiltere’nin yardımıyla “çok önemli” kararlar alacağını umduğunu söyledi.

İngiliz theguardian gazetesinin haberine göre Ukrayna cumhurbaşkanı Pazartesi sabahı Rishi Sunak ile bire bir görüşme yapmak üzere  Roma, Berlin ve Paris’te yaptığı Avrupa turunun son durağı olan Chequers’ta bire bir görüşme yapmak için helikopterle uçtu.

İngiltere, 200 km menzilde çalışabilen “yüzlerce saldırı uçağı” tedarik etme sözü verdi, ancak bu açıklama Birleşik Krallık’ın bilinen herhangi bir makamca doğrulanmazken  Savunma Bakanlığıda  neyin teklif edildiğine dair herhangi bir açıklama yapmadı

Toplantıdan sonra Sunak’ın yanında duran Zelenskiy, “gökyüzünü kontrol edemediğimiz için” savaş uçaklarını tartıştıklarını ve ABD ile diğer batılı ülkeleri bu uçakları tedarik etmeye ikna etme konusunda olumlu olduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Bu jetler koalisyonunu oluşturmak istiyoruz ve bundan çok olumluyum” dedi. “Bunun hakkında konuştuk ve görüyorum ki en yakın zamanda bazı çok önemli kararlar duyacaksınız, ancak bunun üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!