DOLAR 32,4471 0.05%
EURO 34,7872 -0.12%
ALTIN 2.428,57-0,26
BITCOIN 20656701.70375%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANINDAN İLK DEĞERLENDİRMELER GELDİ

CUMHURBAŞKANINDAN İLK DEĞERLENDİRMELER GELDİ

ABONE OL
17 Mayıs 2023 06:12
CUMHURBAŞKANINDAN İLK DEĞERLENDİRMELER GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CNN Türk-Kanal D ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen canlı yayında, Türkiye ve dünya gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

Seçimin ilk tur sonuçları ve yapılacak 2. tura ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta rekor katılımla millî iradeyi sandığa yansıtan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Sandık başına giden her vatandaşa tercihini ne yönde yapmış olursa olsun şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yakışır büyük bir demokrasi şöleni yaşadıklarını, bunun dünyada belki de eşi benzerinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:ikinci tur seçim öncesi de  “Deprem bölgesinin belli bir bölümünü de bu hafta sonunda ziyaret edeceğim. Miting düşünmüyorum, deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz.” dedi

“Bugün bütün liderlerle görüşmelerimi yaptım”

İttifak olarak 28 Mayıs için hemen çalışmaya başladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün bütün liderlerle görüşmelerimi yaptım. Önümüzdeki 12 günü iyi değerlendireceğiz, asla rehavete kapılmayacağız.

“Gençlerimizin teveccühü bizden ve Cumhur İttifakı’ndan yana oldu”

Yurt dışı oyları ve genç seçmenlere ilişkin soruyu cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında bir milyon 800 bine yakın oyun kullanıldığını, kendisine bir milyondan fazla oy verildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gurbetçilerin 21 yıl içinde Türkiye’deki değişimi çok iyi anladığını, kendilerinin de 21 yılda attıkları adımlarla yurt dışındaki vatandaşları hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

Bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkından mavi karta, araçtan, askerliğe, emeklilikten diğer konulara birçok adımı onlar için attık. Yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığıyla mücadelede onların yanında olduk. Devletimizin gücünü onlara hissettirdik. Yurt dışındaki vatandaşlarımız da bütün bunları görerek bilerek ve inanarak 28 Mayıs’ta ben inanıyorum ki büyük bir katılımla sandığa gideceklerdir. Ben gitmelerini özellikle rica ediyorum çünkü onlara gerçekten çok güveniyorum.

İlk turda elde edilen başarıda gençlerin çok büyük bir payının olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan:

 

Kolay değil, 6 milyon genç oy kullandı. Gençlerimizin teveccühü bizden ve Cumhur İttifakı’ndan yana oldu. Siyasi hayatının tamamında gençlerle yol yürümüş bir siyasetçiyim. 30 yaştan 18 yaşa oy kullanma ve tüm bunlarla beraber özellikle seçme ve seçilmeyi 18’e indirme noktasında attığımız adımlarla gençlerimizi motive etmiş, onların önünü açmış bir siyasetçiyim.

diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!