DOLAR 32,5600 0.2%
EURO 34,9626 -0.1%
ALTIN 2.443,480,32
BITCOIN 2093325-0.05472%
Trabzon
21°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

VECDİ ÖZ ; SİYASET İLKELİ YAPILMAK ZORUNDA

VECDİ ÖZ ; SİYASET İLKELİ YAPILMAK ZORUNDA

ABONE OL
24 Mayıs 2023 08:09
VECDİ ÖZ ; SİYASET İLKELİ YAPILMAK ZORUNDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs seçiminin ardından dağılan ATA İttifakı ortaklarından Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararının arkasında makam elde etme amacı olduğunu söyledi. Öz, ittifakı dağıtan toplantıda Oğan’ın “Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz” dediğini dile getirdi.

OĞAN’IN 2. TUR KARARI İÇİN OLAY SÖZLER

Katıldığı canlı yayında Oğan’ın 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermesiyle ilgili konuşan Öz, Oğan’ın bu kararı makam elde etmek için aldığını iddia etti.

“ORADA YÖNETİM KADROSUNDA DA OLABİLİRİZ”

Sinan Oğan ile aralarında geçen bir konuşmayı da aktaran Adalet Partisi lideri Öz, “Ben sebebini sordum. Bana ‘Hocam, yüzde 49 buçuk aldı AK Parti. Biz destek verirsek seçilme ihtimali yüksek. Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz’ dedi. Ben de ‘Biz AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyoruz. Biz muhalefetiz. Bir makam veriyor diye mi tercih edeceğiz? Benim siyasi ahlakıma uygun değil’ dedim.”

“GAFFAR OKKAN’IN, KONCA KURİŞ’İN KEMİKLERİ SIZLAMAZ MI?”

Sinan Oğan’a Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı nedeniyle tepki gösteren Öz, “Sinan Oğan Bey geçmişte ‘HÜDA-PAR ile bir ülkücü seçmeni aynı sandığa kessen götüremezsin’ dedi. 15 gün sonra ne değişti? Gaffar Okkan’ın, Konca Kuriş’in kemikleri sızlamaz mı? Sinan Oğan nasıl bunun hesabını verecek?” diye sordu.

“ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM BÖYLE İLKESİZ SİYASET YÜZÜNDENDİR”

Makam hesabı yaparak yola çıkmadıklarını belirten Öz, “Siyaset ilkeli yapılmak zorunda, etik olmak zorunda. Ülkenin geldiği durum böyle ilkesiz siyaset yüzündendir” dedi.

Kaynak:SonDakika.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!