DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20653520.91068%
Trabzon
18°

AÇIK

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;ÇİFTÇİMİZİ,ÜRETİCİMİZİ,KÖYLÜMÜZÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;ÇİFTÇİMİZİ,ÜRETİCİMİZİ,KÖYLÜMÜZÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;ÇİFTÇİMİZİ,ÜRETİCİMİZİ,KÖYLÜMÜZÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

ABONE OL
16 Haziran 2023 08:38
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;ÇİFTÇİMİZİ,ÜRETİCİMİZİ,KÖYLÜMÜZÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada,”Cuma günü karne sevinci yaşayacak tüm öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Evlatlarımızı vatana, millete ve insanlığa hayırlı bireyler olarak yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimize, emekleri ve fedakârlıkları için teşekkür ediyorum. Yine bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek tüm gençlerimize Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum.”dedi

Geçen haftaki Kabine Toplantımız akabinde emeklilerimiz ve çiftçilerimizle ilgili müjdelerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Buğday ve arpa alım fiyatlarımızın üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılandığını görüyoruz. İnşallah bundan sonra da çiftçimizi, üreticimizi, köylümüzü desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin kalkınmasına omuz veren kim varsa, hiçbir ayrım yapmadan tüm imkânlarımızla yanında olacağız.

Biz, bu milletin efendisi değil hizmetkârıyız, işte bizim aramızdaki fark bu. Ülkemize on yıllar boyunca hizmet etmiş, bu uğurda saçlarını ağartmış emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi Kurban Bayramı’ndan önce sevindiriyoruz.

Sadece Haziran ayı içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 19 milyar lira ödeme gerçekleştireceğiz.

Geçen haftaki açıklamamız sonrasında, Asgari Ücret Komisyonumuz çalışmalarına başladı, görüşmeler yapıcı bir zeminde ilerliyor. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum.

Memur maaş artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Grubumuzun Meclis’in takdirine sunacağı ilk hususlardan biri bu olacaktır.

Geçen haftaki takdimlerin ardından, bugün de her bakanlıkla ilgili kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik. Bakan arkadaşlarımızdan önümüzdeki döneme dair kısa, orta ve uzun vadeli planlarını dinleme fırsatı bulduk. Tüm projelerimizi belli bir takvim çerçevesinde tek-tek hayata geçireceğiz.

Yeni dönemde ekonomimizi şahlandıracak kurmay kadromuzu hamdolsun kısa sürede oluşturduk. Merkez Bankası’ndan BDDK’ya kadar ilgili kurumlara alanında temayüz etmiş isimleri atadık.

“DEVLETİMİZİ GÜÇLENDİRİRKEN, MİLLETİMİZİN DE REFAHINI ARTTIRACAĞIZ”

Muhalefetin seçim dönemine kadın hakları konusunda yaydığı yalanların tamamen temelsiz olduğunu bir kez daha gösterdik. Kadınlar, yeni dönemimizde bürokrasiden siyasete, iş dünyasından aileye kadar her alanda öncü rol oynamaya devam edecektir. Türkiye Yüzyılı inşallah ülkemiz kadınlarının omuzlarına yükselecektir.

Güçlü Kabinemizle, yenilenen Meclis’imizle devletimizi güçlendirirken, milletimizin de refahını arttıracağız. Tayin ettiğimiz hedeflere belli bir plan dâhilinde emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Beyi Hükûmet Programımızı hazırlamak üzere görevlendirdik. 12. Kalkınma Planımızdan orta vadeli programa, yıllık programdan yatırım programına kadar yol haritamızı milletimizle paylaşacağız.

Biz bugüne kadar hep ahdine ve kavline sadık bir yönetim olarak tebarüz ettik. Seçimlerde önüne gelene bol keseden vaat dağıtıp, milletten yetki alınca bunları unutanlardan olmadık. Sandıkta verilen görevin hakkını sahada ter dökerek, koşarak, koşturarak ödemeye gayret ettik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan beri yaklaşık 30 senedir hangi makamda olursak olalım bu duruşumuzu korumayı başardık. İnşallah gelecek beş sene boyunca milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmekte kararlıyız. Gençlerimizden iş dünyamıza, ev hanımlarından üreticilerimize, kamu görevlilerimizden depremzedelerimize kadar kime neyi taahhüt etmişsek Allah’ın izniyle hepsini tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılına atfen açıkladığımız projelerin vaktinde bitirilmesine özellikle ihtimam gösteriyoruz. Kampanya döneminde bir tarafta seçim çalışmalarımızı yaparken, diğer taraftan bu projelerimizin bazılarını hizmete aldık. Yaşadığımız deprem felaketine rağmen hizmet ve eser siyasetimizin kesintiye uğramasına müsaade etmedik, seçimlerden sonra da yatırımlarımıza yenilerini eklemeyi sürdürdük.

Ülkemizin 81 vilayetine toplam 100 milyon metrekare büyüklüğe sahip 500 adet millet bahçesi kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasındadır. 5-9 Haziran tarihlerindeki Türkiye Çevre Haftasını toplam büyüklüğü 1 milyon 466 bin metrekareyi aşan dokuz millet bahçemizin açılışıyla kutladık. Adıyaman’la birlikte dokuz farklı şehrimize dokuz ayrı millet bahçesi kazandırmanın sevincini yaşadık.

Şehirlerimizin güzelliğine güzellik katan millet bahçelerimizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.

Bu eserlerin inşasında emeği geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, TOKİ’mize, yüklenici firmalara, mühendisinden mimarına, işçisine herkese şükranlarımı sunuyorum.

“SAHADA VE MASADA GÜÇLÜ TÜRKİYE İDEALİMİZ HAYALDEN ÇIKIP GERÇEĞE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Millet bahçelerimizle özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri, sevdikleriyle keyifli vakit geçirebilecekleri, spor yaparak sağlıklı hayat sürebilecekleri adeta vahalar oluşturuyoruz. Bu alandaki vizyon projemiz Atatürk Havalimanı’na yapmakta olduğumuz 7,7 milyon metrekare büyüklüğündeki millet bahçemizdir. Londra’nın Hyde Park’ı, New York’un Central Park’ı, bu ayarda dünya çapında bir eseri İstanbul’umuza kazandırıyoruz. İstanbul’un marka değerini daha da artıracak bu eserimizi inşallah etap-etap devreye alacağız.

Türkiye’nin statükoyu değiştirdiği alanların başında dış politika vardır. İçe kapanık bir ülkeyi hükûmetlerimiz döneminde oyun kuran, gerektiğinde oyunbozan bir müessir güç hâline getirdik. Bölgemizde Türkiye’nin hesaba katılmadığı, katkısının alınmadığı bir denklemin kalıcı olması mümkün değildir. Sahada ve masada güçlü Türkiye idealimiz artık hayalden çıkıp gerçeğe dönüşmüştür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!