DOLAR 32,3802 -0.18%
EURO 34,7505 0.01%
ALTIN 2.433,97-0,18
BITCOIN 2030954-1.60612%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

CEMAL ENGİNYURT ; ÇİFTÇİ ESNAF BATACAK !

CEMAL ENGİNYURT ; ÇİFTÇİ ESNAF BATACAK !

ABONE OL
20 Temmuz 2023 00:23
CEMAL ENGİNYURT ; ÇİFTÇİ ESNAF BATACAK !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, yapılan zamların, ülkenin her kesimini zora soktuğunu belirterek vergilerdeki artışın geri çekilmesini istedi.

DP’li Enginyurt, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin her geçen gün bir zam haberi ile güne başladığını, üst üste yapılan zamların ülkeyi yangın yerine çevirdiğini iddia etti.

Yapılan fiyat artışları için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e neden ihtiyaç duyulduğunu merak ettiğini söyleyen Enginyurt, “Burada, olan Nebati’ye olmuş gibi duruyor.” dedi.

Döviz ve akaryakıttaki artış karşısında ülkeyi yönetenlerden hala bir ses çıkmadığını ifade eden Enginyurt, “Ülke hakikaten büyük bir çıkmazın içerisine girdi. Vergilerdeki artış, ÖTV ve KDV zamları geri çekilmeli. Bu zamlar geri çekilmezse bu hafta içerisinde benzin 40 lirayı geçecektir. Çiftçi, esnaf batacaktır. İktidarın vicdanı, millete karşı sorumluluğu varsa muhalefetin Meclisi olağanüstü toplantıya davetine icabet eder. İktidar öyle bir çıkmazda ki Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf genelgesi yayımlıyor ama gel gör ki EPDK bugün itibarıyla araç ihalesine çıkıyor. Tasarruf bunun neresinde? İktidarın yaptığı tüm zamları protesto ediyorum.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!