DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20653520.91068%
Trabzon
18°

AÇIK

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

SAVAŞ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR…

SAVAŞ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR…

ABONE OL
19 Ağustos 2023 22:52
SAVAŞ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukraynalı yetkililerin bildirdiğine göre, Cumartesi sabahı Çernigov şehrinde balistik füze içeren bir Rus saldırısında yedi kişi öldü ve yüzden fazla kişi yaralandı. Komşu ülkedeki sivilleri hedef aldığını sürekli olarak reddeden Moskova, saldırı hakkında henüz yorum yapmadı.

RT haber sitesinin haberine göre Chenigov’un bölgesel askeri idaresinin başkanı Vyacheslav Chaus, Telegram kanalında yayınladığı bir videoda, kurbanlar arasında bir çocuğun olduğunu ortaya çıkardı. Yetkili, yerel drama tiyatrosunun diğer birkaç binayla birlikte hasar gördüğünü de sözlerine ekledi.

Bu arada İçişleri Bakanı Igor Klimenko, kurbanlardan en azından bazılarının bir Ortodoks töreninin ardından şehir merkezine bir roket düştüğünde kiliseden ayrıldığını iddia etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Çernigov saldırısının ardından hasar gören araç ve binaların yanı sıra enkazı gösteren bir video yayınladı.

Görüntülere, Rusya’yı “terör devleti” olarak damgaladığı ve dünyayı daha fazla silah sağlayarak Kiev’in arkasında birleşmeye çağırdığı bir mesajla eşlik etti.

Bu arada Ukrayna medya kuruluşu Unian’a göre, saldırıda hasar gören tiyatro, çok sayıda sivilin katıldığı bir drone sergisine ev sahipliği yapıyordu.

Kiev, Moskova’yı bir konut binasına füze saldırısı yapmakla suçladı

Saldırıya tanık olan bir gazeteci, füzenin tam da bu olayı hedef aldığını iddia etti.

Sergi organizatörlerinden birinin temsilcisi sosyal medya üzerinden yerel yetkililerin etkinliğe yeşil ışık yaktığını belirtti. Kesin konumunun yalnızca kayıtlı katılımcılara başlamadan yalnızca saatler önce gönderildiğini ekledi. Ziyaretçilerden birinin mekanın yerini Ruslara sızdırmış olabileceği şüphesiyle, katılımcıların verileri şimdi ülkenin iç güvenlik servisi SBU’ya teslim edildi.

Çernigov belediye meclisi ise sergiden haberdar olduğunu veya serginin düzenlenmesine izin verdiğini yalanladı.

Bu arada, genellikle Rus kuvvetlerinin yalnızca Ukrayna’daki askeri hedefleri vurmasında ısrar eden Moskova’daki Savunma Bakanlığı saldırı hakkında henüz yorum yapmadı.

Kaynak:www.rt.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!