DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20828421.50852%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ÇİFTÇİLER PRİM DESTEKLERİNE DAHA KOLAY ULAŞACAK !

ÇİFTÇİLER PRİM DESTEKLERİNE DAHA KOLAY ULAŞACAK !

ABONE OL
4 Eylül 2023 10:52
ÇİFTÇİLER PRİM DESTEKLERİNE DAHA KOLAY ULAŞACAK !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, TMO ile görüşme yaparak çiftçilerin prim desteklerini daha kolay alabilecekleri bir yöntem üzerinde çalışma yapıyoruz dedi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında İlçe Ziraat Odası Başkanlarıyla, Eskişehir tarım sektöründe gerçekleştirilecek çözüm odaklı adımlar görüşüldü.
Eskişehir genelinde tarım sektörünün daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla Kütahya Yolu Hizmet Binası, Başak Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, 12 İlçe Ziraat Odası Başkanı ve ilgili Şube Müdürleri katıldı. Gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında Eskişehir tarımının farklı alanlarında yaşanan gelişmeler ve sorunlar ele alındı.
Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş: “Ziraat odası başkanlarımızla çok verimli bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda son dönemdeki hububat verimleri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alımları, mısır fiyatları ile alakalı beklentiler, tüccarların alımlarıyla ilgili piyasa ve fiyat durumları, çiftçi kayıt sistemi ile alakalı yaşanan problemler, ziraat odasına kayıt olanlar ya da olmayanlar ve e-Devlet üzerinden yapılan işlemlerle ilgili konular, Eylül ayının ilk haftasında yapılacak olan tarım fuarı, verimli su kullanımı ve su kısıtlamasına göre üretim planlaması gibi konuları ele aldık. Toplantı sonrasında bazı ilçelerimizin odalarıyla da yaşadıkları sorunlarla ilgili özel görüşmeler gerçekleştirdik.
Önümüzdeki süreçte TMO ile görüşme yaparak çiftçilerin prim desteklerini daha kolay alabilecekleri bir yöntem üzerinde çalışma yapıyoruz. İlçe ziraat odalarında yaşanan sorunların çözümü adına yaşanan sorunların Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Ziraat Odası Başkanlığı Genel Merkezine iletilmesi ile ilgili karar aldık. Yerelde yaşanan problemlerin çözümü ve ortak projeler üretilmesi ile ilgili kalkınma ajansları ve fon kaynaklarıyla görüşmeler ve İl Tarım Müdürlüğümüzle ortak çalışmalar yapmak konularında fikir birliğine vardık. Gerçekleştirdiğimiz toplantının Eskişehir tarımı için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Toplantıya katılan yetkililer ayrıca, yerelde yaşanan sorunların çözümü ve ortak projelerin üretimi için Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa atılacak adımların, Eskişehir tarım sektörünün daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için önemli olduğuna vurgu yaptı.
Eylül ayının ilk haftasında düzenlenecek olan tarım fuarının da gündemde olduğu toplantıda, sektör paydaşlarının bir araya gelerek deneyim ve fikirlerini paylaşacağı bir platform oluşturulması planlandı.
Bu tarz toplantıların, tarım sektörünün sorunlarını çözmek ve geleceğe yönelik stratejiler geliştirmek adına kritik öneme sahip olduğu ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!