DOLAR 32,5509 0.31%
EURO 34,9436 0.35%
ALTIN 2.441,500,13
BITCOIN 20647130.40594%
Trabzon
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:20

SABAHA KALAN SÜRE

Başkan Hisarcıklıoğlu ; Avrupa’da En Fazla Büyükbaş ve Küçükbaşa Sahip Ülke Türkiye
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Başkan Hisarcıklıoğlu ; Avrupa’da En Fazla Büyükbaş ve Küçükbaşa Sahip Ülke Türkiye

Başkan Hisarcıklıoğlu ; Avrupa’da En Fazla Büyükbaş ve Küçükbaşa Sahip Ülke Türkiye

ABONE OL
24 Ekim 2023 09:11
Başkan Hisarcıklıoğlu ; Avrupa’da En Fazla Büyükbaş ve Küçükbaşa Sahip Ülke Türkiye
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı Açılış Töreni’ne katıldı.​
Başkan Hisarcıklıoğlu ;”Son 10 yılda 500 milyon insan az gelirliden orta gelirli gruba geçti. Geçince bunlar da tüketmeye başladı. Önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılıkla kim uğraşıyorsa önleri çok açık. Bu topraklarda kendisine yetebilen toprak, iklim hepsi var. Bunun kıymetini bilelim, koruyalım. Avrupa’da en fazla büyükbaş ve küçükbaşa sahip ülke Türkiye. Demek ki bu konuda bizim de önümüz açık.”dedi
Başkan Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Kayseri’nin; ticaret, sanayi, eğitim kenti olduğu kadar aynı zamanda tarım ve hayvancılık kenti olduğuna vurgu yaptı. Kayseri Ticaret Borsası’nı tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetlerinden dolayı kutlayan TOBB Başkanı, “Yine bugün Kayseri’nin ülkemizin çekim merkezi olması için durmadan çalışan ticaret odamızı ve sanayi odamızı da yürekten kutluyorum. Bugün buradaki güzel ev sahiplikleri için Kayseri Odalarımıza-Borsamıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde müşterek toplantı yapıyorlar. Kayseri’de 6 Odamız ve Borsamız var. 5’i akredite. Yani 5 yıldızlı hizmet veriyorlar. İnşallah kalan biri de akredite olacak” dedi.Kayseri’deki Oda-Borsa Başkanları ile TOBB’daki komisyon ve kurullarda da birlikte çalıştıklarına dikkat çeken M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kayseri’yi Ankara’da en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz. Kayseri’nin gelişmesi ve zenginleşmesi için de, ellerini taşın altına koyuyorlar, çalışıyorlar” diye konuştu.

 -“Daha çok girişimciye ihtiyacımız var”

Konuşmasında Türkiye’nin daha çok girişimciye ihtiyacı bulunduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “60 sene önce yarım kalan milli bir otomobil üretme rüyamızı da gerçeğe dönüştürdük. Çok şükür TOGG’u Kayseri yollarında da görmeye başladık. Camiamızın kurucu ortağı olduğu bu girişimi başarıya ulaştırmış olmak da, hepimiz için ayrı bir gurur ve iftihar kaynağıdır. Geçen hafta Türk iş dünyası olarak büyük bir mutluluk yaşadık. Türk iş dünyasının başkanı olarak 115 ülkenin Odalarını bir çatı altında birleştiren Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığın seçildim. Türk iş dünyası adına ve Kayseri adına bir gurur bu benim için”

Ankara’da bölge toplantıları yapmakta olduklarını ve oda borsaların sıkıntılarını ve taleplerini dinlediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Sizlerden gelen tüm konuları takip ederek, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili Bakanlarımıza aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünya nüfusuna her yıl iki Türkiye nüfusu eklendiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: “Son 10 yılda 500 milyon insan az gelirliden orta gelirli gruba geçti. Geçince bunlar da tüketmeye başladı. Önümüzdeki dönem tarım ve hayvancılıkla kim uğraşıyorsa önleri çok açık. Bu topraklarda kendisine yetebilen toprak, iklim hepsi var. Bunun kıymetini bilelim, koruyalım. Avrupa’da en fazla büyükbaş ve küçükbaşa sahip ülke Türkiye. Demek ki bu konuda bizim de önümüz açık. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak ticaret borsalarımızla birlikte sektörü geliştirecek projeleri hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi Türkiye’de olmayan, 2004 yılında yasamıza dahil ettirdiğimiz lisanslı depoculuk. Maalesef Türkiye’de lisanslı depoculukla ilgili kimsenin bilgisi yoktu .2010’dan sonra Türkiye’de şu anda hububatta lisanslı depolarda artık ürünlerimiz bozulmadan hem depolanıyor hem ticareti yapılıyor hem de ürün ihtisas borsasıyla Türkiye’nin ve dünyanın her yerine ürünlerimizi satar hale geldik.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!