DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20770991.43123%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

BAŞKAN KARAN:FİSKOBİRLİK FINDIK ÜRETİCİSİNİN ÖZ KAZANIMIDIR

BAŞKAN KARAN:FİSKOBİRLİK FINDIK ÜRETİCİSİNİN ÖZ KAZANIMIDIR

ABONE OL
1 Kasım 2023 19:41
BAŞKAN KARAN:FİSKOBİRLİK FINDIK ÜRETİCİSİNİN ÖZ KAZANIMIDIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan,yaptığı açıklamada FİSKOBİRLİK’in zarar ettiğini belirterek FİSKOBİRLİK Giresun’un ve fındık üreticisinin öz kazanımıdır. Her ne kadar birileri babasının öz malı gibi davransa da bu gerçeği hiç kimse değiştiremez buna da gücü yetmez” dedi

Başkan Karan, Yaptığı açıklamada “Öncelikle şunun herkes tarafından bilinmesini ve akıllardan çıkartılmasını isterim; FİSKOBİRLİK Giresun’un ve fındık üreticisinin öz kazanımıdır. Her ne kadar birileri babasının öz malı gibi davransa da bu gerçeği hiç kimse değiştiremez buna da gücü yetmez.

İşe benim FİSKOBİRLİK ile ilgili mücadelemin asıl sebebi de budur. Bende makam, mevki ve maddi kazanç peşinde koşmuş olsaydım sessiz, sedasız, başımı kuma gömer bir kenarda otururdum. Birilerinin ihtiras, ego, makam ve mevki hırsı yüzünden bu kurum kan kaybetmeye, dipsiz kuyunun dibine doğru gitmeye devam ediyor. Hiç kimse gaipten gazel okumasın, şu kadar ciromuz var, şu kadar ihracat gerçekleştirdik. Bende isterim FİSKOBİRLİK üretsin ve ekonomiye, istihdama katkı sağlasın. Ama ticarette bir gerçek vardır, oda kazancın giderini karşılamıyor zarar ediyorsan demektir. Sizin veya siyasilerin FİSKOBİRLİK’in bankalara sadece ödediği dönem faizinden haberiniz var mı? Ben açıklamayayım çıksın kurumun başkanı veya yöneticileri açıklasın” dedi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın gündem olan açıklamalarıyla ilgili de konuşan Karan, şunları söyledi:

“Kurumun başkanı demişken aynı zamanda AK Parti Sakarya Milletvekili olan Lütfi Bayraktar, geçtiğimiz günlerde kamuoyunda baya gündem oldu. Milletvekili maaşının yetmediğini belirten şahıs için yardım kampanyası başlatalım diyen vatandaşların dahi olduğunu duyduk. Milletvekili seçilmesine rağmen halen kurumdan hatırı sayılır bir maaş alan ve bütün imkanları halen kullanan bu şahıs istifa etmemekte kararlı gözüküyor. Ne kadar etik ve ne kadar kanuni onun takdirini kamuoyu ve yetkili merciler versin. Gelin görün bu şahıs milletvekili seçildikten sonra yönetim kurulu toplantısı için bir günlüğüne kuruma gelip, gidiyor. İktidar milletvekilisin ya, ne FİSKOBİRLİK nede fındıkla ilgili bir kelam açıklaması yok. Burada ‘milletvekili maaşım yetmiyor’ açıklamasının ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından siyasi açıklama yapmasına yasak getirildiğini de duyduk. Neden istifa etmiyor bilemiyoruz. Ya milletvekili maaşı etmediği için yada istifa ettikten sona korktuğu bir şeyler var. Bu şahıs bir erdemlik gösterip istifa etmiyor ancak diğer taraftan başta Giresun’daki siyasi iktidar temsilcileri olmak üzere siyasi iktidardan en ufak bir ses yok. Ama bugün sesini çıkartmayıp, kafasını kuma gömenler bu kurum tamamen battığında bunun hesabını çok ağır verir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!