DOLAR 32,5455 0.26%
EURO 35,1501 0.5%
ALTIN 2.435,68-0,11
BITCOIN 2055686-0.53888%
Trabzon
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TKDK’dan ÜRETİCİYE 3 MİLYON LİRA HİBE

TKDK’dan ÜRETİCİYE 3 MİLYON LİRA HİBE

ABONE OL
11 Kasım 2023 09:17
TKDK’dan ÜRETİCİYE 3 MİLYON LİRA HİBE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu’da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri programı çerçevesinde üreticilere toplam 3 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yönetilen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, makine ve ekipman alımlarını teşvik etmek amacıyla başvuruda bulunan üreticilerin başvuruları değerlendirildi ve hibe desteği almaya hak kazananlar için ödemeler yapıldı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Makine Ekipman alımlarına yönelik % 50 hibe desteğinden yararlanmak amacıyla yapılan başvuruların Bakanlıkça değerlendirilmesi sonucunda hibe desteğine hak kazanan ve makine ekipman alımlarını gerçekleştiren üreticilere hibe ödemeleri gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal YILMAZ; Programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığını; ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, üretim maliyetlerini düşürülmesi ve kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

İl Müdürü Kemal YILMAZ; Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Makine Ekipman desteklemeleri kapsamında 375 yatırımcı ile İl Müdürlüğümüz arasında hibe sözleşmesi imzalandığını ve bu yatırımcılardan makine ekipman alımlarını gerçekleştiren 367 yatırımcıya Bakanlığımızca toplam 3.066.289 TL hibe ödemesi yapıldığını belirterek bu desteğin üreticilere, yatırımcılara ve ilimiz tarımına hayırlı olmasını diledi. ​

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!