DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20787931.55066%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ATAKAN AKÇA FINDIK ÜRETİCİSİNİ HEYACANLANDIRDI !

ATAKAN AKÇA FINDIK ÜRETİCİSİNİ HEYACANLANDIRDI !

ABONE OL
20 Kasım 2023 11:38
ATAKAN AKÇA FINDIK ÜRETİCİSİNİ HEYACANLANDIRDI !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça yaptığı açıklamayla fındık üreticisini heyacanlandırdı 

Başkan Atakan Akçanın açıklaması şöyle “Cumhurbaşkanımızın,Cumhuriyetin 100. yılında emekli vatandaşlarımıza bir kereye mahsus 5 bin tl ikramiye verileceği beyanında bulunmuştu.
Cumhurbaşkanımızın bu beyanına istinaden,zaten düşük emekli maaşı ile kıt kanaat geçimini sürdürmeye çalışan emekli vatandaşımız bir beklenti içerisine girmiş ve verilecek bu ikramiyeyle alakalı olarak küçükte olsa bir çok plan yapmıştı.
Fakat Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkan kanunda,verilecek 5 bin tl ikramiyenin kapsamı belirlenmiş, çıkarılan kanun ile emekli olduktan sonra başka bir işte sigortalı olarak çalışan ve kendi nam hesabına çalışan emeklilerin, verilecek olan 5 bin tl’lik ikramiyeden yararlanamayacağı kararı çıkarılmıştır.
Çıkarılan bu yasadaki kendi nam ve hesabına çalışan kesim arasına emekli olan çiftçilerimiz,balıkçılarımız,besicilerimiz ve arıcılarımızda katılmıştır.
Bizim Ülkemizde çiftçilikle uğraşan kesimin yaş ortalaması 60 yaşın üzerinde olup,tamamına yakını bir vesileyle emekli olmuş vatandaşlarımızdır,dolayısıyla çiftçilik yapan emeklilerimizin %90’nı verilmesi planlanan 5 bin tl ikramiyeden yararlanamamaktadır.
Çiftçilerimiz adına yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için
Genel Başkanımız Şemsi BAYRAKTAR ve Ziraat Odası Başkanlarımızla beraber bu konuyu başta,
Cumhurbaşkanı Yardımcımız sayın Cevdet YILMAZ,Ordu’lu hemşehrimiz,Gazi Meclisimizin Başkanı sayın Numan KURTULMUŞ ve bölge Milletvekillerimize ulaştırılmış,fakat yapılan ikramiye ödemelerindende anlaşılacağı üzere olumlu sonuç alınamamıştır.

Başkan Atakan Akça yaptığı açıklamanın devamında “Ama gelinen noktada Yaptığımız çalışmalar sonuç verecek gibi;
ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerimize ödenmeyen 5 bin tl ikramiyenin ödenmesi için bir çalışma yapıldığı ve mecliste yapılan bütçe görüşmelerinde bir torba yasayla beraber,ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerimizin mağduriyetin giderileceği kulislerde dolaşmaktadır.
Birlikten güç doğar,Biz büyük bir aileyiz yeterki farkında olalım…
Başta Genel Başkanımız Şemsi BAYRAKTAR olmak üzere bütün Ziraat Odalarımızın verdiği mücadele sonuç verecektir İNŞALLAH…
Haydi hayırlısı…
Ayrıca bu konuya duyarlılık gösteren,ve çözülmesi konusunda talimat veren
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a,katkı sunan tüm milletvekillerimize çiftçilerimiz adına teşekkür ediyor,saygılarımızı sunuyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!