DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055164-1.1623%
Trabzon
18°

AÇIK

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

BAKAN GÜLER ; KARABAĞ DÜNYANIN SONUNA KADAR AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAKTIR
  • Haberin Yildizi
  • Dünya
  • BAKAN GÜLER ; KARABAĞ DÜNYANIN SONUNA KADAR AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAKTIR

BAKAN GÜLER ; KARABAĞ DÜNYANIN SONUNA KADAR AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAKTIR

ABONE OL
28 Kasım 2023 22:06
BAKAN GÜLER ; KARABAĞ DÜNYANIN SONUNA KADAR AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAKTIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı için Bakü’ye giden Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ilk olarak Türk Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikteki anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Bakan Yaşar Güler, daha sonra şehitlik defterini imzaladı. Bakan Yaşar Güler, eşi Demet Güler Hanımefendi ile birlikte şehitlikteki temsilî mezarlara da karanfil bıraktı.

Daha sonra Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı’nın yapılacağı otele geçen Bakan Yaşar Güler, buraya gelişinde Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov tarafından karşılandı. İlk olarak Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Yaşar Güler, toplantının başında şunları söyledi:

KARABAĞ DÜNYANIN SONUNA KADAR AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAKTIR

“Değerli kardeşim, şahsınız nezdinde kardeş Azerbaycan’ın 8 Kasım Zafer Bayramı’nı bir kez daha yürekten kutluyor, Karabağ’ın kurtuluşu için 44 gün kahramanca mücadele eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Karabağ dünyanın sonuna kadar Azerbaycan toprağı olarak kalacaktır. Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatı kapsamında can Azerbaycan’ı ziyaretim sırasında başta Cenap Prezident Sayın Aliyev olmak üzere Azerbaycanlı yetkililerin gösterdiği konukseverlik için bir kez daha teşekkür ederim.”

GÜRCİSTAN SAVUNMA BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile görüşmesinin ardından Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile de heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze, ikili görüşmelerin ardından üçlü toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından ise üçlü toplantıya ilişkin Bakanlar tarafından protokol imzalandı ve aile fotoğrafı çektirildi.

Bakan Yaşar Güler, düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

“Öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları olarak bugün, güzel Bakü’de, Üçlü Savunma Bakanları 10’uncu Toplantısı kapsamında bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Azerbaycan’a bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yaptığı ve sıcak misafirperverliği nedeniyle teşekkür ediyorum.

Bugün burada, General-Polkovnik Zakir Hasanov ve Sayın Juansher Burchulazde ile bir araya gelerek ülkelerimiz arasındaki mevcut ve potansiyel iş birliği ve bölgesel gelişmeleri, geniş bir çerçevede ele alma imkânı bulduk.

Toplantı esnasında, Azerbaycan ve Gürcistan’ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğimizi bir kez daha ifade ettik.

Kafkasya’da Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında gün geçtikçe derinleşen ve zenginleşen üçlü iş birliği; savunma, askerî ve güvenlik konuları dâhil olmak üzere geniş bir yelpazede, üç ülkenin de ortak yarar ve beklentilerine hizmet etmektedir.

Ülkelerimiz arasındaki bu dayanışma, aynı zamanda bölgenin güvenlik, huzur ve istikrarına da önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu iş birliğimizi daha da geliştirmek hususundaki irademizi, imzaladığımız Üçlü Toplantı Protokolü ile bir kez daha teyit ettik.

İnanıyorum ki aramızdaki bu güçlü sinerji, önümüzdeki dönemde yeni iş birliği ve ortaklıklara da imkân sağlayacaktır.

Bu vesileyle dost ve komşu iki ülkeden mevkidaşım ile can Azerbaycan’da görüşmekten duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade etmek isterim.

Sizin aracılığınızla dost ve kardeş Azerbaycan ve Gürcistan halklarına en iyi dileklerimi iletiyorum.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SON ÇIRPINIŞLARI

Dün akşam Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu.

Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır, Türk Silahlı Kuvvetleri ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Özellikle ifade etmek isterim ki bunlar, terör örgütünün son çırpınışlarıdır. Kahraman Mehmetçik, şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadı, bırakmayacaktır. Operasyonlarımız, tek bir terörist kalmayıncaya kadar artan bir baskı ve yoğun bir tempoda devam edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Sizleri bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyor, hayırlı günler diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!