DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057472-2.02709%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

AKÇA: FİYATLARDAKİ BASKININ YILBAŞINDA BİTMESİNİ BEKLİYORUM

AKÇA: FİYATLARDAKİ BASKININ YILBAŞINDA BİTMESİNİ BEKLİYORUM

ABONE OL
20 Aralık 2023 08:01
AKÇA: FİYATLARDAKİ BASKININ YILBAŞINDA BİTMESİNİ BEKLİYORUM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça Altaş Tv de katıldığı bir proğramda  fındık fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı ve sektördeki bazı sorunlara dikkat çekti.

Başkan Atakan Akça Altaş Tv deki açıklamasında  Türkiye’de faaliyet gösteren tekelleşmiş firmaların, fındık üreticileri yanında manav, sanayici, tüccar ve ihracatçılara da baskı uygulayarak fiyatların düşük seviyelerde seyretmesine neden olduğunu belirtti.

Başkan Akça bir soru üzerinede  “Tekelci firma Türkiye’de işini düzgün yapan manava, sanayiciye, tüccara ve ihracatçıya operasyon yapıyor. Kredi ödeme zamanı geldi. Bu nedenle manav, sanayici, tüccar ve ihracatçı elindeki fındığı bir şekilde satması gerekiyor. Burada tekelci firma piyasaya baskı uyguluyor.”diye dile getirdi.

Başkan Akça, açıklamalarını Noel tatilinden sonra fındık fiyatlarının revize edileceği ve fiyatların daha adil seviyelere çıkacağı beklentisiyle sürdürdü. Ancak ticaretin kurallarına uygun olmayan durumlar nedeniyle fiyatların beklendiği gibi seyretmediğini ifade etti.

Sektördeki belirsizliklere de değinen Akça, bölgede 10 yılda bir meydana gelen don afetleri nedeniyle fındık üretiminin bazen olumsuz etkilendiğini söyledi. 2024 yılında benzer bir durum yaşanırsa, fındık fiyatlarının nasıl etkileneceğini önceden kestirmenin zor olduğunu belirtti.

Başkan Akça, çözüm önerisi olarak, sektördeki tekelleşmeye karşı daha adil rekabetin sağlanması ve üretici ile diğer paydaşların haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!