DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052678-1.24839%
Trabzon
18°

AÇIK

04:23

SABAHA KALAN SÜRE

Trabzon Bu Sezon Tiyatroya Doyacak

Trabzon Bu Sezon Tiyatroya Doyacak

ABONE OL
20 Aralık 2023 11:02
Trabzon Bu Sezon Tiyatroya Doyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortahisar Belediyesi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon’da faaliyet gösteren tiyatro gruplarına ev sahipliği yapıyor. Kültür merkezinde bu sezon 16 farklı tiyatro grubu haftanın belirli günlerinde toplamda 107 gösteri yapacak.

Hüseyin Kazaz Tiyatro Günleri 2 Ocak’ta başlıyor

Trabzon bu sezon tiyatroya doyacak

Ortahisar Belediyesi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon’da faaliyet gösteren tiyatro gruplarına ev sahipliği yapıyor. Kültür merkezinde bu sezon 16 farklı tiyatro grubu haftanın belirli günlerinde toplamda 107 gösteri yapacak.

Trabzon’da bulunan tiyatro grupları; Trabzon Seyir Tiyatrosu, Gugulumdakiler Tiyatrosu, Umut Tiyatrosu, KTÜ Tiyatro, Trabzon Sanat Tiyatrosu, Halk Tiyatrosu, Trabzon Tiyatro Trafik, D-010, MİM Organizasyon, ODA Tiyatrosu, Real Akademi, Tiyatro Zinos ve Trabzon Şehir Tiyatrosu provalarını tamamladı. Tiyatro Zinos-‘Gurma Gudal’, Gugulumdakiler- Şekspir’in Suçu Ne?, Tiyatro Trafik-‘Kütük Doğaçlama’, MİM Organizasyon-‘Kader’, D-010 ise ‘Cephede Aşk’ isimli oyunları sahneleyecek.

Yılbaşından sonra 2 Ocak’ta gösterime başlayacak tiyatro grupları aralıksız olarak 31 Mayıs’a kadar haftanın her günü Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde oyunlarını sahneleyecek.

“TRABZON İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da birçok amatör tiyatro grubunun bulunduğunu ve mümkün olduğunca tiyatro gruplarına destek olduklarını ifade ederek, “Trabzon tiyatro grupları açısından oldukça zengin bir şehir. Çok başarılı tiyatro gruplarımız ve tiyatrocularımız var. Şehrimizde tiyatronun geçmişi Osmanlı’ya kadar dayanıyor. Böylesine köklü bir tiyatro geçmişi olan şehrimizde kültür ve sanat belediyeciliği anlayışı doğrultusunda tiyatro gruplarımıza ve sanatçılarımıza destek oluyoruz. Diğer yandan şehrimizde bu kadar başarılı oyunların icra edilmesi bizi oldukça mutlu ediyor. Bu şehrimiz için, sanatımız için bir övünç ve gurur kaynağı. Biz, Trabzon şehrinin alametifarikalarından biri olan sanat alanında her türlü etkinliği ve organizasyonu belediye olarak destekliyoruz. Şehrimizin sanatına katkı sunan ve Trabzon’un adını sanatla anılmasına, tiyatroyla duyulmasına vesile olan çok değerli tiyatro gruplarımızın varlığıyla iftihar ediyoruz.” diye konuştu.

“KÜLTÜR VE SANATIMIZA RENK KATIYORLAR”

Tiyatroya ilgili duyan bütün vatandaşları oyunları izlemeye davet eden Başkan Genç, “Kültürümüze, sanatımıza katkı veren bütün tiyatro gruplarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Şehrimizin kültür ve sanat yaşamına çok ayrı bir renk ve lezzet katıyorlar. Ellerine, emeklerine sağlık diyorum. Ve bundan sonra da tiyatro gruplarımızı her anlamda maddi ve manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman sanatsal faaliyetlerden elimizi çekmeyeceğiz. Fırsat buldukça da oyunları takip etmeye özen göstereceğimi bütün samimiyetimle bir kez daha buradan belirtiyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!