DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045438-1.43229%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

21:34

YATSIYA KALAN SÜRE

ÇİĞ SÜTTE FİYAT 18 LİRA ….

ÇİĞ SÜTTE FİYAT 18 LİRA ….

ABONE OL
22 Ocak 2024 19:26
ÇİĞ SÜTTE FİYAT 18 LİRA ….
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üreticiler ve besicilerin  bekledikleri çiğ süt fiyatları 14 ocakta yapılan toplantı sonrasında bugünden geçerli olacak şekilde güncellenmişti Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 22 Ocak’tan geçerli olmak üzere, üreticinin eline litre başına net 13,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar vermişti, açıklanan fiyatların üreticileri memnun etmediği gibi düşük kaldığı gerekçesi ile de tepki çekmişti üreticiler yeni belirlenen rakama tepkilerine her platformda yüksek sesle dile getirirken “şu anda maliyetlerimiz 13/14 lira açıklanan fiyat 13,5 lira bu kabul edilemez bir an önce yetkililerden açıklanan fiyatın güncellenerek en az 18 lira olarak açıklanması istiyoruz ” derlerken Oda başkanlarıda fiyatların düşük olduğunu yaptıkları açıklamaları ile dile getirdiler 

Son olarak Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çiğ sütteki yüzde 17’lik artışın üreticilerde hayal kırıklığına neden olduğunu belirtti.

Başkan Emin Koçak, açıklamasında, “USK’ nin çiğ süt için belirlediği (% 17’lik artışla) 13,50 tl/litre fiyat; üreticiyi hayal kırıklığına uğratmıştır.Açıklanan süt fiyatları artan maliyetler karşısında sürekli erimektedir. Yem, yakıt ve hayvancılık sektöründeki girdi kalemlerinde sürekli artış olur iken, belirli dönemlerde açıklanan çiğ süt fiyatları, açıklama tarihine kadar sabit kalmaktadır. Girdi fiyatları belirli bir zamana kalmaksızın sürekli arttığına göre çiğ süt fiyatları da bu artışlara bağlı olarak sürekli güncellenmesi gerekmektedir. Üretici ancak bu şekilde korunabilir.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva ‘da yaptığı açıklamada Çiğ süt fiyatının en az 17-18 TL olması gerektiğini söylerken   “Süt üretimi bizim için çok kıymetli. Çocuklarımızın beslenmesinde ana bir unsuru teşkil ediyor. Sütte üretici, sanayici ve tüketici olmak üzere 3’lü bir denge var. Bu dengeyi kesinlikle korumalıyız. Bu dengeye zarar verdiğimiz zaman ciddi aksamalar meydana geliyor ve sorunlar ortaya çıkıyor. Ulusal Kent Konseyi bir litre çiğ sütü 13 buçuk TL olarak açıkladı. Bir önceki açıklanan rakama göre çok düşük kaldı. Biz şöyle bir hesap yaparız; bir litre sütle 1 buçuk kg yem alınması gerekiyor. Buna göre çiğ sütün 17-18 TL olması gerekiyor. Bunun altında olduğu sürece maalesef yüksek vasıflı damızlık hayvanlarımızın gözümüzün önünde mezbahaya gittiğini gözlemleyeceğiz. Bu da çok ciddi bir problem. Bizim için süt yem parametresi 1 buçuk olmalı ve bunun altına düşmemeli” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!