DOLAR 32,3987 -0.13%
EURO 34,8032 0.15%
ALTIN 2.435,19-0,13
BITCOIN 2019102-2.78118%
Trabzon
15°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

BAKAN URALOĞLU ; HAFİF RAYLI SİSTEM “ETE KEMİĞE “BÜRÜNÜYOR

BAKAN URALOĞLU ; HAFİF RAYLI SİSTEM “ETE KEMİĞE “BÜRÜNÜYOR

ABONE OL
28 Ocak 2024 18:36
BAKAN URALOĞLU ; HAFİF RAYLI SİSTEM “ETE KEMİĞE “BÜRÜNÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır gündemde olan ama proje aşamasını aşamayan hafif raylı sistemde nihayet kazma vurulma zamanı geldi. Bakan Uraloğlu “bu sene içerisinde Trabzon Raylı Sistem Hattı için de çalışmalara başlayacaklarını “vurguladı.

Çalışmalar ve  projeler hakkında bilgi veren ve Karadeniz ve Trabzon’da ulaşımın ana damarı olan Karadeniz Sahil Yolu’nu yine bu dönemde bitirdiklerini aktaran Uraloğlu, ” Zigana tünelini, Maçka tünellerini, Tanjant yolunu bitirdik. Kanuni Bulvarı’nın en önemli bölümlerini bitirerek yine trafiğe açtık. Şimdi Boztepe-Değirmedenre bağlantısında çalışıyoruz. Aynı şekilde Maçka Yolu’nu doğrudan sahile bağlamak için tünel çalışmalarını hızlıca yürütüyoruz. Kışın geçit vermez KOP’ta tünel çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

TRABZON’A YENİ BİR HAVALİMANI KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Mevcut Trabzon Havalimanı’nda öncelikli olarak yapılması gereken yapılan inşaatına başladıklarını bildiren Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Trabzon’umuza yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Mevcut iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük ekleyeceğiz. Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. Yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pisti ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlayıp ihale sürecini başlatalım istiyoruz. . Sonrasında Trabzon Havalimanı’nın yapım sürecini başlatmış olacağız. Tamamlandığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eseri inşallah önümüzdeki yıllarda hayata geçirmiş olacağız.”

TRABZON RAYLI SİSTEM HATTI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bakan Uraloğlu, Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı ve Trabzon Havalimanı arasındaki yolculuk talebine cevap verecek olan Trabzon Raylı Sistem Hattı için de çalışmalara başladıklarını vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile güzel bir işbirliği yaptıklarını ifade eden Uraloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile bu projeyi de inşallah bir tarafından tuttuk ve bundan sonra inşallah belediyemiz ile beraber şehrimize kazandıracağız. Bu da gerçekten ilimiz ve şehrimiz için gerçekten elzem projelerden bir tanesi. 31,9 kilometre uzunluğunda, 56 istasyonlu olacak şekilde olacak projemizi konuşuyoruz. İlimizin batısından doğuna kadar nüfusun en yoğun olduğu bölgeyi raylı sistem hatlarıyla buluşturarak trafiği rahatlatmış olacağız. Etüt-proje hizmetleri ihale hazırlık çalışmalarını tamamladık. Şimdiye kadar büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmaları ete kemiğe büründürmeye bu sene içerisinde inşallah başlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!