DOLAR 32,3767 -0.2%
EURO 34,8023 0.14%
ALTIN 2.436,60-0,07
BITCOIN 2041835-1.05399%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

MİLLETVEKİLİ ERSEVER; “BU ÜLKE ARTIK SİZİN BAŞARILARINIZDAN YORULDU “

MİLLETVEKİLİ ERSEVER; “BU ÜLKE ARTIK SİZİN BAŞARILARINIZDAN YORULDU “

ABONE OL
28 Ocak 2024 20:48
MİLLETVEKİLİ ERSEVER; “BU ÜLKE ARTIK SİZİN BAŞARILARINIZDAN YORULDU “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever mecliste milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada “Bu ülke artık sizin başarılarınızdan yoruldu” dedi 

Aliye Timisi Ersever mecliste İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 8’inci maddesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada ;  Değerli milletvekilleri, işsizlik ülkemizin en temel ve can alıcı bir sorunudur. Bu sorunun temel nedeni iş bilmeyen AK PARTİ iktidarlarıdır. İktidarınız boyunca ne işçiyi ne emekli ne köylüyü düşündünüz ancak kendi işinizi yürüttünüz. Ülkede eğitimli işsizler ordusu yarattınız, işsizliğe çare olamadığınız gibi çalışanların da umudunu çaldınız. Bu ülkenin her alanda yetişmiş insanları geleceğini yurt dışında arar oldu. İşte, yarattığınız Türkiye.

Değerli milletvekilleri, İşsizlik Sigortası Fonunun amacı isteği dışında işini kaybeden vatandaşımızın belli bir süre için hayatını idame etmesini sağlamaktır. İşsizlik Sigortası Fonu geç de olsa 1999 yılında yaşamsal bir amaç için kuruldu. Ne zaman ki siz iktidara geldiniz, her şeyde olduğu gibi bu Fon’u da amacının dışına çıkardınız; öyle ki bir dönem bu Fon’u duble yol yapmak için bile kullandınız, hâlâ da amacı dışında kullanmaya devam ediyorsunuz.

Değerli milletvekilleri, Mart 2002 tarihinden 31/12/2023 tarihine kadar işsizlik ödeneğine yaklaşık 18 milyon kişi başvurmuş ancak bunların yarısı ödenek almaya hak kazanmıştır. Fon’dan yararlanma koşulları çalışan lehine düzenlenmiş olsaydı, işini kaybeden daha çok kişi kapsam içine alınmış olurdu. Bunu yapmadığınız ortada.

Gelelim ülkemizin kanayan yarası emeklilerimize. Memur emeklisine yüzde 49,25 zam verirken SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 37,57 zammı reva gördünüz. Burada emeklilerimiz arasında ayrım yarattınız. Cumhuriyet Halk Partisinin baskısı, sandık korkusu nedeniyle bu zammı güncellemek zorunda kaldınız. Önce, Cumhurbaşkanı emekliye yüzde 5 daha zam verdiğini açıkladı. Bu oranı yüzde 42,6’ya yükselttiniz; ardından, tepkiler dinmeyince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı zam oranını 49,25 olarak güncelledi. “Kök maaş.” dediniz, “Emekliye yüzde 5 daha verdik.” dediniz, “Emekli maaş artışını yüzde 49,25’e güncelledik.” dediniz. Peki, sonuç ne? 7.500 lira olan en düşük emekli maaşı yeni düzenlemeyle 10.000 lira oldu. Her şeyde olduğu gibi burada da bir oyun yaptınız, en düşük emekli maaş artışını yüzde 33’e bağladınız. Sizin bu yaptığınız emeklilerimize ölümü gösterip sıtmaya razı etmektir. Değerli milletvekilleri, gerçek enflasyon yüzde 125, açlık sınırı 14.431 lira, ekmek olmuş 8 lira. Emekli eline geçen bu maaşla hangi derdine derman bulacak? Devriiktidarınızda emekli nasıl yoksullaştı birlikte görelim. 2001 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretin yaklaşık 1,6 katıydı, bugün bu oran 0,7’ye kadar düştü. Bu oran korunabilseydi bugün en düşük emekli maaşı en az 27 bin lira olacaktı.

Sürekli olarak vatandaşın refahını artırdığınız masalını anlatıyor ve başarılarınızdan bahsediyorsunuz. Neleri başardınız biliyor musunuz? Devletin elinde olan birikimleri satmayı başardınız, işsizliği, yoksulluğu artırmayı başardınız, sanayiyi küçültmeyi, tarımı bitirmeyi başardınız, gençlerin umudunu yok etmeyi başardınız, Türkiye’yi bir yasaklar ülkesi hâline getirmeyi başardınız. Bu ülke artık sizin başarılarınızdan yoruldu, durumun ne kadar kötü olduğunun farkındayız. Bizler çalışanın, emeklinin hak ve hukukunu korumak için, gençlerimize umut olmak için çalışmaya ara vermeden devam edeceğiz. dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!