DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20770991.43123%
Trabzon
16°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

13.5 LİRA MALİYETİ KARŞILAMIYOR GÖRMÜYOMUSUNUZ ?

13.5 LİRA MALİYETİ KARŞILAMIYOR GÖRMÜYOMUSUNUZ ?

ABONE OL
9 Şubat 2024 05:44
13.5 LİRA MALİYETİ KARŞILAMIYOR GÖRMÜYOMUSUNUZ ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ülkesi olan Türkiye,son yıllarda ekonomik göstergelerin değişkenliğinin artması,enflasyonun artan bir grafik izlemesi üreticilerin sabit fiyatla satmak zorunda olmasından dolayı  süt üretiminin azalacağını söyleniyor .

13,5 TL olarak açıklanan çiğ süt tavsiye fiyatı, süt üreticilerini memnun etmediği gibi sektörden çıkmak isteyenlerin sayısınıda artırıken hayvanlarını kesime göndermeye başladılar.

1 litre sütün üretim maliyetinin (bölgeler ve çiftliğe) göre 13  lira ile 16 lira arasında olduğunu söyleyen üreticiler şimdi açıklanan fiyat arttı diye sevinmelimiyiz anlamadık derken“Bu artışa nasıl sevinilir bilmiyorum. Hesap ortada. Süt üretimi azalacak” dedi

ÇİĞ SÜT 24 OCAK’TAN İTİBAREN 13,5 TL
Ulusal Süt Konseyi (USK) toplantı sonrası 22 Ocak 2024 ten itibaren  13,50 olarak güncellediği çiğ süt tavsiye fiyatı üretici tarafından karşılık bulmamaıştı

Belirlenen fiyat ise üreticiler için tam bir hayal kırıklığı olurken USK’nin maliyet hesabının düşük hesaplanması üreticinin karını da alıp götürdüğü gibi maliyetinide karşılayamaz oluyor.

 “AÇIKLANAN FİYATA NASIL SEVİNİLİR?”
Süt Üreticileri Birliği Başkanları USK’nın fiyat açıklaması sonrası yaptıkları açıklamalarda  açıklanan tavsiye fiyatının beklentinin çok altında kaldığını söylediler.

BU FİYATLARLA HAYVANCILIK YAPILMAZ
Mikrofon uzattığımız süt üreticisi Mustafa yılmaz 7-8  liraya yonca alıp da 13 buçuk liraya süt satmaz kimse” derken “Ben bu işin üretim, imalat ve pazarlamasında varım. Ortada bir haksızlık var. Gerçekten bazı şeyleri anlayamıyoruz. Sorunlarımızı her fırsatta dile getiriyoruz, kimse ilgilenmiyor bugünleri çok arayacağız öyle artık eskisi gibi yurt dışından hayvan da getiremeyeceğiz şapkayı önümüze koyup, düşünme vakti geldi, geçiyor.

Ulusal Süt Konseyi fiyat açıklar, bu da tavsiye fiyatıdır, ama gelin görünkü açıklanan fiyat tavsiye niteliğinden çok referans fiyat olarak kabul ediliyor besicinin ezilmesine izin veriliyor  kimse kimseyi kandırmasın bu fiyatlar, süt üretimini azaltır bakın 30 yıldır bu sektörün içindeyim. bu birikimle sektörü bırakmak istiyorum.

Yem siparişi veriyorum, araç üzerine yem yüklenmeden 3 kez fiyatı değişiyor. Ben ise sattığım sütün parasını 45-50 günde ancak alabiliyorum. Her işin bir kuralı var. Bu iş, kuralına göre yapılmıyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!