DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046460-0.90046%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

İMAMOĞLU’NDAN İKTİDARA ÇAĞRI VAR

İMAMOĞLU’NDAN İKTİDARA ÇAĞRI VAR

ABONE OL
10 Şubat 2024 10:07
İMAMOĞLU’NDAN İKTİDARA ÇAĞRI VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ömerli Barajı’na, 47 farklı noktadan, günde 15.000 metreküp atık su akışına, yaklaşık 500 milyon TL’lik yatırımla son veren projenin açılış töreninde konuştu. İktidar kanadının 10 yıl önce, “İstanbul 2071 yılına kadar içme suyu sorunu yaşamayacak” diyerek yapımına başladığı ve seçim dönemlerine siyasi malzeme yaptığı Melen Barajı’nı bitiremediğini hatırlatan İmamoğlu, “Melen Barajı gibi, Kanal İstanbul konusunda da cümle kuramıyorlar. İkisi, hafızalarda yok sanki. Yani mesela çıkıp şunu da diyemiyorlar: ‘Melen Barajı’nı yapamadık ey halkımız, özür dileriz. Kötü bir mühendislik ürettik ve bu iş olmadı’ diyemiyorlar. Ya da ‘Bunu şöyle çözeceğiz’ diyemiyorlar. Bırakın Melen Barajı’nı; elinize yüzünüze bulaştırdınız. O işi biz ele alalım ve Melen Barajı’nı biz yapalım” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un bütün bu konularıyla, bütün bu sorunlarıyla ilgili bizim neyi, nasıl yaptığımıza bakın; bir de ellerinde devlet yetkisiyle, onların neyi, nasıl yapmadığına da bir bakın” diyen İmamoğlu, “Sadece bizden önceki dönemle ilgili değil, bugün ellerinde bulunan olanaklarla neyi, nasıl yapmadıklarına, hatta engellediklerine de bir bakın. Aradaki fark, bu kadar büyük. Bu tam bir zihniyet farkıdır.  Bu bir iş tutma biçimi değil sadece, bir zihniyet farkı. Arada ne kadar büyük yetenek ve enerji farkı var; buradan bile ölçebilirsiniz: Ne kadar büyük bir ahlak ve ciddiyet farkı var, buradan görebilirsiniz. İşte onun için her konuda, ben diyorum ki meseleye şöyle bakın: İsrafçılar ve icraatçılar olarak bakın. Biz, icraatçıyız. Bu büyük bir fark. O bakımdan halkımız bu farkı görüyor, bize yöneliyor. İsrafçılar da bu durumun farkında; için İstanbullularla İstanbul’u konuşmamak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu. 

Ekrem İmamoğlu konuşmasında ekonomiyle ilgili ise uçmaktan yere konamıyorlar derken “Ben, böyle olunca şöyle, ‘Bak, bak, bak, bak, bak’ diye söylüyorum. Yani bugüne kadar dillerinden düşürmedikleri, ‘İstanbul’u çağ atlatacak. Türkiye’yi uçuracak’ dedikleri… Bu uçmak neyse, bir türlü yere konamadılar. Ha bire havada uçuyorlar. Bir türlü yere konamadılar. Öyle uçuyorlar ki; enflasyonun dünyada çift haneli rakamda bulunduğu ülke sayısı o kadar az ki. Biz, -Allah’a şükür bizi uçurdular- 3 haneliyiz yani. Aylık enflasyon yüzde 6,6-7’lerde açıklanıyor resmi rakamlarda. Acı bir durum bu. Dünyadaysa 6,5-7’yi yüksek bulan ve bu konuda enflasyonla mücadele eden 70-80 ülke var. Biz, ‘Aylık 6,5-7’yle istikrarlı ekonomi’ diye konuşuyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!