DOLAR 32,4034 -0.11%
EURO 34,8066 0.17%
ALTIN 2.433,77-0,19
BITCOIN 2038546-1.20128%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

20:05

AKŞAMA KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI KARADENİZ’DE “İLK MİTİNG SAMSUN’DA”

CUMHURBAŞKANI KARADENİZ’DE “İLK MİTİNG SAMSUN’DA”

ABONE OL
17 Şubat 2024 07:41
CUMHURBAŞKANI KARADENİZ’DE “İLK MİTİNG SAMSUN’DA”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde yaptığı konuşmada, “Diğer alanlarla birlikte şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla geliştirerek, evlatlarımıza daha güçlü bir vatanı miras bırakmakla mükellefiz. Bu ülkenin her karış toprağını eserlerimizle bereketlendirmek ve her bireyinin derdine derman olmak boynumuzun borcudur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Samsun mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

“BİZİM SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİDİR”

Siyasetlerinin eser ve hizmet siyaseti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Atakum, bu seçimde gümbür gümbür geliyor mu? Söz mü? Ben de size inanıyorum. Bizde millete tepeden bakmak, millete dayatmada bulunmak, millete rağmen herhangi bir işe kalkışmak asla yoktur. İşte sizler de takip ediyorsunuz. Tek parti dönemi alışkanlığıyla milleti tıpış tıpış sandığa gidip oy verecek kitle olarak gören CHP zihniyeti, bu seçimlerde de aynı kafayla yoluna devam ediyor. Benim milletim, ‘Tıpış tıpış gidecek, oy verecek’ diyenlere sandıkta dirsek gösterir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi aralarında öyle bir çıkar kavgasına tutuşmuş durumdalar ki dünyada ve ülkede kıyamet kopsa umurlarında değil. Kendi bireysel hedeflerine öyle kilitlenmiş durumdalar ki ülkenin ve milletin geleceği için ne hayalleri ne programları ne de projeleri var. Eski ve yeni genel başkanlarıyla, belediye başkanları adaylarıyla ve aday olamayanlarıyla, perde gerisindekilerle hepsinin tek gündemi, seçim sonrası CHP’sinin yönetimini ele geçirmek. Şimdi ona çalışıyorlar. ‘Acaba hangimizin elinde kalacak?’ Bu uğurda birbirlerine çelme takmaktan, birbirlerinin kuyusunu kazmaktan, dün beraber yoldaşlık ettiklerini bugün hançerlemekten dahi çekinmiyorlar. Böyle bir zihniyetin şehirlerimize hizmet etmek, eser kazandırmak, yatırım yapmak gibi bir gayesi olabilir mi?” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1989 seçimlerinde tepki oylarıyla şehirlerin önemli bir kısmında belediyelerin bu zihniyete mensup başkanların yönetimine geçtiğini söyledi.

Türkiye’nin 1994 seçimlerine kadar geçen 5 yıllık CHP zihniyeti döneminin ağır faturalarını uzun yıllar boyunca ödemek mecburiyetinde kaldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizzat şahsımın 1994’te İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde karşılaştığımız manzarayı anlatmaya kelimeler yetmez. Neydi? Görevi aldığımda çöp, çukur, çamur. İstanbul bu hâldeydi. Zaten sizin çoğunuz İstanbul’un ne hâlde olduğunu gayet iyi bilirsiniz. Gerçekten de şehirlerimizin hemen hepsinde böylesine büyük bir felaket söz konusuydu. Bugün de CHP zihniyetinin ideolojik istismarı sebebiyle uzun yıllardır bu partinin yönetiminde olan kimi şehirlerimizin içler acısı durumu ortadadır. Sadece bir dönemliğine bile bu zihniyetin gadrine uğrayan şehirlerimiz, bırakın yeni hizmetlere kavuşmayı, mevcut seviyesinin bile hep gerisine düştü.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıstaki cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla bu habis zihniyetin ülkeye musallat olmasının önüne geçtiklerini” belirterek, şunları kaydetti: “Rabb’imizin inayeti ve milletimizin desteğiyle 31 Mart’ta da şehirlerimizden aynı müjdeyi alacağımıza inanıyorum. Samsun, buna hazır mı? Her zaman Samsun yol açıcı, istikamet gösterici, ilk adımı atan vasfıyla öne çıkmış bir şehrimizdir. Bu seçimlerde sizlerden yine aynı liderliği bekliyoruz. Türkiye Yüzyılı şehirlerini inşa etmek için sizlerden bir kez daha destek istiyoruz. Unutmayınız, sandık başına gittiğinizde vuracağınız mühürle sadece kendinizin değil çocuklarımızın nasıl bir şehirde, nasıl bir ülkede yaşayacağının kararını da vereceksiniz. Bu vatan bize ecdadın emaneti.”

“BU ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞINI ESERLERİMİZLE BEREKETLENDİRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer alanlarla birlikte şehirleri altyapısı ve üstyapısıyla geliştirerek, yeni nesillere daha güçlü bir vatanı miras bırakmakla mükellef olduklarını söyledi.

Türkiye’nin her karış toprağını eserlerle bereketlendirmenin, her bireyin derdine derman olmanın boyunlarının borcu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi 21 yılda nasıl asırlık yatırımlarla buluşturduysak, şehirlerimizi içinde yaşayan insanlarıyla birlikte hayallerine kavuşturmak da inşallah bize nasip olacaktır. Bunun için seçim gününe kadar hep beraber çok çalışmalıyız. Rabb’imiz ne buyuruyor? ‘İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır.’ Hükmü unutmayacağız, asla aklımızdan çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!