DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050849-2.12273%
Trabzon
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ; “EMEKLİLERİMİZE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ; “EMEKLİLERİMİZE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

ABONE OL
28 Mart 2024 10:52
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ; “EMEKLİLERİMİZE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“EKONOMİ PROGRAMININ OLUMLU YANSIMALARINI DAHA NET GÖRECEĞİZ”

Ekonomiye ilişkin de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman’ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerinin sıkıntılarının da farkında olduklarının altını çizerek, şöyle devam etti: “Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus beşer bin liralık ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayı için maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında yani enflasyonun üstünde zam yaptık. İlk defa bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan’dan itibaren hesaplara yatırıyoruz.”

“EMEKLİLERİMİZE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kamu bankalarıyla görüşerek banka promosyonlarının da güncellenmesini sağladıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu bankalarımız, emeklilerimize 8 bin lira ile 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. İnşallah bundan sonra da emeklilerimize destek olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm hanelere sağladığımız 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteğimiz geçen sene nisan ayından beri devam ediyor. Bu çerçevede toplam 87 milyar liralık doğrudan destek vermiş olduk. Enflasyon düştükçe ve depremle ilgili yükümüz azaldıkça bütçede elimiz biraz daha rahatlayacak. Muhalefet her seçim dönemi gibi yine atıp tutarak, yine yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Ama kendilerine geçen seçimdeki sözleri sorulunca ‘hatırlamıyoruz’ diyerek işi arsızlığa vuruyorlar. Her gün haktan, hukuktan, yetim hakkından bahsediyorlar. Ancak valizler dolusu dolarlar, avrolar, paraların nereden geldiği, nereye gittiği belli değil. Gelin bunu da açıklayın, açıklayamıyorlar. Emeklilerimizin altı, yedi kişinin saatlerce saymakla bitiremediği kara paranın hesabını veremeyenlerin sözlerine itibar etmeyeceğine inanıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!