DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048277-2.24319%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İSRAİL TÜM BASKILARA RAĞMEN BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR

İSRAİL TÜM BASKILARA RAĞMEN BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR

ABONE OL
28 Mart 2024 22:42
İSRAİL TÜM BASKILARA RAĞMEN BOMBALAMAYA DEVAM EDİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Çarşamba günü Refah’ta en az dört evi bombalaması, Gazze Şeridi’nin güney ucundaki son sığınakta barınan bir milyondan fazla Filistinli arasında, uzun süredir tehdit edilen bir kara saldırısının gelebileceğine dair yeni bir korku yarattı.

Gulf-Times’in haberine göre  Sağlık yetkilileri, hava saldırılarından birinde tek bir aileden 11 kişinin öldüğünü söyledi.

Komşuları bir acil durum görevlisinin siyah ceset torbasındaki kurbanı üst kattan indirmesine yardım ederken aşağıdan bakan Mussa Dhaheer, patlamayla uyandığını, dehşete düşmüş kızını öptüğünü ve yıkımı bulmak için dışarı koştuğunu söyledi. Ölenler arasında 75 yaşındaki babası ve 62 yaşındaki annesi de vardı.

Reuters’e verdiği demeçte, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Olanlara anlam veremiyorum. Annemle babam. Babam ve Gazze’den gelen yerinden edilmiş arkadaşları” dedi.

“Hepsi bir aradaydı, birdenbire hepsi toz gibi gitti.” Başka bir bomba sahasında Cemil Ebu Houri, hava saldırılarının yoğunlaşmasının İsrail’in geçen hafta İsrail-Hamas ateşkesinin derhal kesilmesini talep eden BM Güvenlik Konseyi kararına karşı duyduğu küçümsemeyi gösterme yolu olduğunu söyledi.

Sırada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, en yakın müttefiki Washington’un bunun insani bir felakete yol açacağı yönündeki uyarılarına rağmen, Rafah’a yönelik bir kara saldırısı gerçekleştirmesinden korkuyor.

“Bombalama arttı, bizi saldırıyla tehdit ettiler ve Refah saldırısına yeşil ışık yakıldığını söylüyorlar. Güvenlik Konseyi nerede?” Ebu Houri dedi.

ABD’li bir yetkili, Çarşamba günü İsrail’in, Netanyahu’nun ABD’nin veto etmemeye karar verdiği Gazze ateşkes kararının BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilmesiyle ilgili görüşmeleri aniden iptal etmesinden birkaç gün sonra, Refah planlarını tartışmak üzere Washington’da yapılacak bir toplantıyı yeniden planlamak istediğini söyledi.

ABD’nin oylamaya katılmaması, bu hareketten dolayı Washington’u azarlayan Netanyahu’nun hayal kırıklığına uğradığına işaret etti.

Gazze sağlık yetkilileri, İsrail’in Çarşamba günü öğleden sonra Refah’ta düzenlediği bir başka hava saldırısında aralarında bir kadın ve bir çocuğun da bulunduğu dört Filistinlinin öldüğünü ve diğer sakinlerin de yaralandığını söyledi.

Sağlık yetkilileri, Gazze Şehri’nin hemen batısında, bölgenin kuzeyindeki bir eve düzenlenen hava saldırısında yedi kişinin öldüğünü söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı ayrıca, Gazze savaşına paralel olarak kan dökülmesinin daha da kötüleştiği İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da, Cenin’de gece boyunca düzenlenen baskında İsrail ateşi sonucu üç Filistinlinin öldüğünü, dört Filistinlinin de yaralandığını söyledi.

İsrail’in Hamas yönetimindeki Gazze’ye düzenlediği hava ve kara saldırısında en az 32.000 Filistinli öldürüldü, sağlık bakanlığına göre binlerce ölünün moloz altında kaldığına inanılıyor ve 2,3 milyon nüfusun %80’inden fazlası yerinden edildi, çoğu da ölüm riskiyle karşı karşıya. kıtlık.

İsrail güçleri, Refah’ın hemen kuzeyinde, Han Yunus’taki iki ana hastane olan Al-Amal ve Nasır Hastanesi’ni geçen hafta sonlarında uyguladığı abluka altında tuttu. Kuzeyde, bir haftadan uzun bir süre önce baskın düzenledikleri bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa’da hâlâ faaliyet gösteriyorlardı.

Gazze sağlık bakanlığı, yaralıların ve hastaların El Şifa’nın kendilerine sağlık hizmeti sağlayacak donanıma sahip olmayan insan kaynakları departmanında tutulduğunu söyledi.

Yakınlarda yaşayan sakinler, Al Shifa ve çevresinde sürekli patlamalar duyduklarını ve bina içindeki binalardan duman sütunları geldiğini bildirdi.

Uluslararası arabuluculuk, iki tarafın uzlaşmaz taleplerine bağlı kalması nedeniyle ateşkes ve tutuklu değişimini sağlamada başarısız oldu. Hamas, savaşın sona ermesini ve İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini isterken İsrail, İslamcı düşmanı ortadan kaldırılıncaya kadar savaşmaya devam edeceğine söz verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!