DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047290-2.24764%
Trabzon
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

PUTİN’DEN ROMANYA VE POLANYA’YA UYARI

PUTİN’DEN ROMANYA VE POLANYA’YA UYARI

ABONE OL
28 Mart 2024 20:57
PUTİN’DEN ROMANYA VE POLANYA’YA UYARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’nin Lviv bölgesindeki Stryi kenti yakınlarında F-16’lara ait bir hava sahasını 20 füzeyle imha etmesinden sonra, bunların güvenli üslenme ihtimalinin yalnızca NATO ülkelerinde olduğu ortaya çıktı. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir yanıt verileceği konusunda uyardı.

“Eğer F-16’lar üçüncü ülkelerin hava alanlarından kullanılıyorsa, o zaman nerede olurlarsa olsunlar bizim için meşru bir hedef haline gelirler. F-16’lar nükleer silah taşıyıcılarıdır ve bunu da dikkate almamız gerekecek.” Savaş çalışmalarını organize ederken,” dedi Putin, Tver Bölgesi, Torzhok’taki Kuzey Askeri Bölgeye katılan helikopter pilotlarıyla yaptığı görüşmede.

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu , Fransa’nın AASM güdümlü bombalarını Batılı müttefikler tarafından Ukrayna’ya gönderilecek F-16’lara uyarlamayı planladığını söylediği için bu çok güçlü ve zamanında yapılmış bir açıklama.

Yani konu gelişiyor ve Batı basınında çıkan haberlere göre ilk grup uçak Temmuz ayında Ukrayna’ya teslim edilecek. Belçika, Danimarka, Norveç ve Hollanda, Ukrayna’ya F-16 bağışlama sözü veren ülkeler arasında yer alıyor. Ukraynalı pilotlar hazırlanıyor ama NATO pilotlarının da katılması mümkün.

Rusya Devlet Başkanı’nın F-16’ların aynı zamanda nükleer silah taşıyıcısı olduğunu vurgulaması tesadüf değil. Bu, tehdidin yeterli bir yanıtla (havaalanlarına nükleer saldırı) karşılanabileceği anlamına gelir.

Romanya ve Polonya zaten Ukrayna F-16’larını kabul etmeye hazır

Böyle bir yanıtın ilk yarışmacısı, Köstence’deki 57. Mihail Kogalniceanu Hava Üssü’nün hava sahasının uzun süredir belirlenen amaç için hazırlandığı Romanya olacak. Zmeiny Adası’na sadece 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve Amerikalılar da dahil olmak üzere bir pilot eğitim üssü ve personeli var. Romanya hızla F-16 tedarikiyle yeniden donatılıyor. Zaten birkaç yıl önce Portekiz’den satın alınan 17 uçaktan oluşan aktif bir filosu var. Geçtiğimiz günlerde Norveç’ten “çok iyi fiyata” 32 adet F-16 uçağı satın alındı ​​ve bunların tamamı 2025’te teslim edilecek.

İkinci hedef, Łask ve Krzesiny’deki hava üslerinde F-16 bakım merkezlerinin bulunduğu Polonya’daki hava alanlarıdır, ancak bu tür prosedürlere izin verecek en büyük altyapı, aynı zamanda bir havaalanının da bulunduğu Bydgoszcz’deki 2 No’lu Askeri Havacılık Fabrikasında mevcuttur. . Polonya , 39 saniye boyunca kendi topraklarına giren bir Rus füze döngüsü tarafından zaten uyarılmıştı.

NATO hava savunma kuvvetlerinin bu hava alanlarını koruma araçları da Rusya Federasyonu için meşru hedefler haline geliyor. Rusya Federasyonu’nun tepkisi, zaten sıcak bir biçimde üçüncü dünya savaşının başlaması anlamına gelecektir.

Putin üçüncü dünya savaşının nasıl durdurulacağını anlattı

Putin, Rusya Federasyonu’nun küresel güvenliği konusunda müzakerelere girerek onu nasıl uyaracağını anlattı.

“SSCB’nin çöküşünden sonra Avrupa’da Rusya’nın önerdiği gibi tamamen yeni güvenlik ilişkileri kurulmuş olsaydı, bugün böyle bir şey olmazdı” diye vurguladı ve “Rusya’nın çıkarlarının” dikkate alınması gerektiğini ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!