DOLAR 32,4355 0.01%
EURO 34,7881 -0.18%
ALTIN 2.430,08-0,19
BITCOIN 20656500.74146%
Trabzon
16°

KAPALI

12:51

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erhan Adem: “Mazot ve Gübre Desteğindeki Yanlıştan Vazgeçin”

Erhan Adem: “Mazot ve Gübre Desteğindeki Yanlıştan Vazgeçin”

ABONE OL
3 Nisan 2024 18:13
Erhan Adem: “Mazot ve Gübre Desteğindeki Yanlıştan Vazgeçin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, tarım sektöründe en tartışmalı konuların başında, yüksek girdi maliyetleri altında ezilen çiftçilere verilen hatalı destek uygulamalarının geldiğini belirtti. Erhan Adem, tarım sektörünün zaten kırılgan bir yapıya sahip olduğunu ve mazot ve gübre desteğinin sadece mal olarak (nakit yerine ürün şeklinde) ödenmesinin ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.

Erhan Adem, çiftçilerden gelen birçok şikayeti dikkate aldıklarını belirtti ve konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem açıklamasında şunları söyledi:

“Tarım sektörü, ülkemizin en önemli sektörlerinden biridir ve çiftçilerimizin desteklenmesi büyük bir önem taşımaktadır. Ancak, son zamanlarda mazot ve gübre desteği konusunda yaşanan sorunlar çiftçilerimizin mağduriyetine yol açmaktadır. Çiftçiler, tarımsal üretimlerini sürdürebilmek için mazot ve gübre gibi temel girdilere ihtiyaç duyarlar. Ancak, bu desteklerin çiftçilere mal olarak verilmesi, yani sadece gübre ve mazot alımıyla sınırlı olması, çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. Bu parayı çekemeyen çiftçiler, başka ihtiyaçlarını karşılamak için kullanamıyorlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satan bayilerden mal olarak gübre ve mazot alabiliyorlar.”

Ayrıca, mazot ve gübre desteğinin mal olarak ödenmesiyle ilgili çiftçilere net bir açıklama yapılmamasının büyük bir karmaşaya ve mağduriyete yol açtığını belirten Erhan Adem, üreticilerin bakanlık, il ve ilçe müdürlükleri, akaryakıt istasyonları-bayiler ve Ziraat Bankası şubeleri arasında sürekli mekik dokuduğunu ifade etti. Adem açıklamasını şöyle tamamladı:

“Kimi çiftçi desteklerin ödenmediğini iddia ederken, kimi çiftçi ise ödenen desteği kullanamadığını belirtmektedir. Bu durum, tam bir karmaşaya ve güven eksikliğine neden olmaktadır. Çiftçi, Makine, yedek parça, ilaç, traktörün aküsü, yağı, lastiği gibi diğer ihtiyaçlarını neden bu destekle karşılayamazlar? Anlamakta güçlük çekiyorum. Bu yanlıştan vazgeçilmeli. Destekler, çiftçilerimize nakit olarak verilmelidir. Bu, tarım sektörünün kalkınması ve çiftçilerimizin biraz olsun rahatlaması için elzemdir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!