DOLAR 32,4090 -0.12%
EURO 34,8079 0.12%
ALTIN 2.442,740,18
BITCOIN 2040027-1.5133%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

21:37

YATSIYA KALAN SÜRE

BAŞKAN KAYA “BAŞROLÜ ORTAHİSAR OYNAYACAK”

BAŞKAN KAYA “BAŞROLÜ ORTAHİSAR OYNAYACAK”

ABONE OL
10 Nisan 2024 06:17
BAŞKAN KAYA “BAŞROLÜ ORTAHİSAR OYNAYACAK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nden sonra Ortahisar Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını belediye başkanlığına yeni seçilen Başkan Ahmet Kaya yönetiminde gerçekleştirdi. Yeni dönemde 38 üyeli olan Ortahisar Belediye Meclisinin toplantısına CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak ile CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve çok sayıda partili katıldı.

Mevzuat gereği meclis geçici katip üyeliğine meclisin en genç üyeleri Onur Sungur ile Ali Ekber Turan getirildi.

Meclis oturumu saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meclis gündemine geçilmeden önce Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya bir konuşma gerçekleştirdi.

“ONUR VE GURUR DOLU DUYGULAR İÇİNDEYİM”

Başkan Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ortahisar Belediyemizin değerli çalışanları, değerli çalışma arkadaşlarım ve çok kıymetli hemşerilerim, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. 31 Mart Yerel Seçimlerin ardından ilk meclis toplantımızı yapmak üzere buluştuk. Sizler gibi ben de, onur ve gurur dolu duygular içindeyim. Bu onuru, bu gururu bizlere yaşatan tüm hemşerilerimize, yürekten teşekkür ediyorum. Belediye Meclisimize seçilen tüm arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyor, üstün başarılar diliyorum. Yeni dönemimiz ve ilk toplantımız ülkemize, şehrimize, milletimize ve bizlere hayırlı, uğurlu olsun.”

“ADALET, LİYAKAT VE EHLİYETİ ESAS ALARAK ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

“Değerli arkadaşlar,  bu güzel şehir, 2018 yılında beni milletvekili seçti ve Trabzon’umuzun 6 temsilcisinden biri olarak Ankara’ya gönderdi. Mecliste, bir Trabzon ve Trabzonspor sevdalısı olarak, sizleri en güzel şekilde temsil etmeye çalıştım. “Trabzonlu olmak, benim için en büyük onurlardan biridir” diyerek, parti ayırımı gözetmeksizin bütün hemşerilerimin dertlerine derman olmaya çalıştım. Bu bilinç ve anlayışla, yüce Meclis çatısı altında, 5 yıl Trabzon Milletvekilliği yaptım. Şimdi de bu güzel şehrin güzel insanları, bizlere Ortahisar Belediye Başkanı olma onurunu verdiler.  Her bir hemşerime bunun için, tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Değerli arkadaşlar, bu görevimde de, aynı anlayışla, yani kapısı ve gönlü açık bir anlayışla çalışacak ve parti ayrımı gözetmeden tüm hemşerilerimin yanında olacağım.  Adalet, liyakat ve ehliyeti esas alarak çok çalışacağız ve gönüllerde yer,  Ortahisarımızda eserler bırakacağız.  Yüce Allah kimseyi de, bizleri de mahcup etmesin.

“ÇÖZÜM BEKLEYEN PEK ÇOK SORUN BULUNUYOR”

“Değerli Arkadaşlarım, Artık seçimler geride kaldı, şimdi Ortahisar’ımıza ve Trabzon’umuza hizmet zamanıdır. Ulaşımdan imara, çevreden alt yapıya kadar, Ortahisar’ın çözüm bekleyen pek çok sorunu bulunuyor. Bu nedenle yapacak çok işimiz, yürüyecek uzun bir yolumuz var. Ve bu yolda, kaybedecek zamanımız da, boşa harcanacak kaynağımız da yok. Bu hafta niyet beyanı, sonrasındaki üç ay zihinsel olgunlaşma ve üç aydan sonra da, eyleme geçme, yani söz verdiğimiz projeleri yapma aşamasına gelmiş olacağız. Artık hepimizin özlediği, hayalini kurduğu Ortahisar’ı elbirliğiyle inşa etmek için siz değerli Meclis üyesi arkadaşlarımla, Belediyemizin vefalı çalışanlarıyla el ele verecek ve Trabzon’umuzun kalbi Ortahisar ilçemizi daha iyi bir yer haline getirecek, ileriye taşıyacak projeleri, adım adım hayata geçireceğiz. Ortahisar’da, halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini uygulayarak, çok başarılı çalışmalara imza atacağız. Güzel ilçemizin problemlerini birlikte omuzlayacağız. Ortahisar’ımıza hizmet yolunda akıl ortaklığı ve güç birliği yapacağız ve bu süreçten alnımızın akıyla ve başarıyla çıkacağız. Meclisimizde görev alan tüm arkadaşlarımın Ortahisar’ımızın iyiliği ve güzelliği için yapacağımız işlere gereken desteği vereceğine, hepimizin önceliğinin Ortahisar olacağına yürekten inanıyorum. Her Trabzonlu gibi Hepimiz devlet, millet ve Trabzon sevdalısıyız. El ele verecek, siyasetin aramıza girmesine izin vermeden Ortahisar’ımızı hep birlikte daha ileriye taşıyacağız. Bu hepimizin şehrimize ve insanlarımıza karşı olan en temel sorumluluklarımızdan biridir.”

“VATANDAŞLARIMIZ BELEDİYEMİZİN HİZMETLERİNDEN ADİL BİR ŞEKİLDE YARARLANACAK”

“Bu dönem artık Trabzon’umuzun raylı sistemlerle, metro ile tanıştığı ve buluştuğu bir dönem olsun istiyoruz. Biz buna hazırız ve bunun için çalışacağız. Heyecanımız yüksek, yapacağımız işler için sabırsızlanıyoruz. Değerli Arkadaşlarım, Seçildikten sonra da söyledim, bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Biz bu yola çıkarken parti rozetlerimizi çıkararak çıktık. “Halka hizmet hakka hizmettir” anlayışıyla yol yürüdük.  Bundan sonra da bu anlayışla yürüyeceğiz. Kapısı ve gönlü açık bir anlayışla milletimizin hayır duasını alacağız, gönüllerinde yer yapacağız. Bütün vatandaşlarımız, belediyemizin hizmetlerinden adil bir şekilde yararlanacak. Hiç kimseye ne ayrıcalık ne de ayrımcılık yapmayacağız. Ortahisar’ın 87 mahallesi, nüfusuna ve konumuna bakılmaksızın, bizden eşit ve adil hizmet alacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

“ORTAHİSAR’IMIZI SADECE TRABZON’UN DEĞİL, TÜRKİYE’NİN MARKA İLÇELERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

“Değerli arkadaşlarım… Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, Adil, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışacağız, israftan, kibirden ve keyfilikten sonuna kadar uzak duracağız ve biz adaletle yöneteceğiz, liyakatle yöneteceğiz. Bireysel çıkarları değil, toplum çıkarlarını gözeteceğiz. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmeyeceğiz. Harcama kontrolünde süreklilik ve gelir artırıcı çalışmalar yapacağız. Yeni istihdam alanları açacağız, emeklilerimizin ve gençlerimizin yüzünü güldürecek projelere imza atacağız. Halkımızın huzur ve mutluluğu için, herkesin sesine kulak verecek, herkesin ihtiyacına cevap verecek bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Ortahisar’ımızı ortak akılla daha güzel, daha temiz, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Ortahisar’ımızı sadece Trabzon’un değil, Türkiye’nin marka ilçelerinden biri haline getireceğiz. 87 mahallemizin seçilmiş muhtarları, bu süreçte tıpkı Belediye Meclis üyelerimiz gibi, bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız olacaktır. Belediye çalışanlarımızın haklarını alacak, onların mutluluğu bizim mutluluğumuz olacaktır. Üniversitemizin, meslek odalarımızın ve şehrimizin tüm bilgi ve birikiminden yararlanacağız.”

“BAŞROLÜ ORTAHİSAR OYNAYACAK”

“Değerli Arkadaşlarım, Trabzonlular olarak kendimize sormamız gereken temel sorulardan bir tanesi de şudur; Trabzon’umuz dünya futbol tarihinde Trabzonspor gibi bir marka yaratmıştır. Gururumuz Trabzonsporumuz Türkiye Süper Ligindedir,  buna karşın şehrimiz yani Trabzon’umuz şehirler arasında hangi ligdedir? Üzülerek söylüyorum ki, Güzel Şehrimiz Trabzon, bazı şehirlerle kıyaslandığında son yıllarda sürekli kan kaybetmiştir, milli gelirden aldığı pay, iş, istihdam ve yaşam olanakları bakımından sürekli geriye gitmiştir.  Bu gidişi tersine çevirmek ve hep birlikte Trabzon’umuzu o eski güzel günlerine döndürmek zorundayız. Biz biliyoruz ki, Trabzon ayağa kalkacaksa, burada başrolü Ortahisar oynayacaktır. Şehrin seçilmiş yöneticileri olarak, belediyecilik hizmetlerinin yanında, Ortahisar’ımızın gelişip kalkınması için bu şehrin gücünü, birikimini, tecrübesini, enerjisini bir araya getirmek gibi, çok önemli bir görevimiz de bulunuyor. Bunun için şehrimizin sivil toplum kuruluşlarından, kanaat önderlerine kadar bütün birikiminden, tecrübelerinden yararlanacağız.  Trabzon dışında yaşayan Trabzon sevdalısı hemşerilerimizle irtibata geçecek ve Ortahisar ilçemizin, Trabzon’umuzun gelişmesi ve kalkınması için onlarla işbirlikleri yapacağız. Bu konuda atılması gereken tüm adımları kararlılıkla atacağız. Gençlerimizin geleceklerini dışarıda aramayacağı, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yaşlısıyla bütün hemşerilerimizin yaşamaktan keyif alacağı bir Trabzon’u, bir Ortahisar’ı elbirliğiyle inşa edeceğiz.”

“HER VAADİMİZİN, VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ”

“Değerli Arkadaşlarım, biz bu yola, kazanacağımıza inanarak çıkmıştık,  Kendimize de, halkımıza da güvenerek çıkmıştık.  Ve sonunda hep birlikte kazandık. Halkımız bizim güvenimizi boşa çıkarmadı, şimdi sıra bizde.  Biz de halkımızın güvenini boşa çıkarmayacağız. Şartlar ne olursa olsun, seçim sürecinde yaptığımız her vaadin, verdiğimiz her sözün arkasındayız. Çünkü biz tutamayacağımız hiçbir sözü, yapamayacağımız hiç bir işi söz vermedik, vermeyeceğiz de. Çünkü bizler büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyenleriz! Çünkü bizler Büyük Atatürk’ün “Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır” sözlerini esas alan, Yaptığı her işte örnek alan değil örnek olan bir anlayışa sahibiz. Seçimlerin ardından yüzlerce insanımız arayarak, “Allah senden razı olsun Kaya Başkan, yüzümüzü güldürdün” dediler, işte o hemşerilerime buradan söz veriyorum; seçimde yüzünüzü nasıl güldürdüysek yapacağımız birbirinden güzel ve değerli işleri yüzünüzü güldürmeye devam edeceğiz. Bize inanan, bize güvenenlerin güvenine asla helal getirmeyeceğiz. Değerli arkadaşlarım, kıymetli misafirler; Konuşmama son verirken, bugüne kadar ilçemize hizmet eden Ortahisar ilçemizin kurucu belediye başkanı sayın Ahmet Metin Genç başkanımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni dönem Ortahisarımız, Trabzonumuz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun, Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından geçici katip üye Ali Ekber Turan Denetim Komisyonu Raporu’nu okudu.

Yapılan müzakerelerin ardından Meclis 1. Başkanvekilliğine 38 oyla CHP Grupbaşkanvekili Cüneyt Zorlu, Meclis 2. Başkanvekilliğine ise 35 oyla Celal Akaç seçildi. Meclis katip asil üyeliğine 33 oyla Kübra Calap Kamışoğlu ile 33 oyla Birsen Karaahmet seçildi. Meclis yedek katip üyeliğine ise Sibel Alemderoğlu (27), Arzu Öktem (27) oyla seçildi. Encümen Komisyonu üyeliğine Cüneyt Zorlu (30), Celal Akaç (24), Murat Özçilingir (28) oyla seçildi.

Başkan Ahmet Kaya, Ramazan Bayramı yoğunluğu dolasıyla ihtisas komisyonlarına üye seçimleriyle ilgili gündem maddelerinin daha sağlıklı görüşülmesi için 15 Nisan tarihinde müzakere edilmek üzere gündemde bıraktı.

Başkan Kaya toplantının son bölümünde teamüller gereği siyasi partilerin grup başkanvekillerine söz verdi. Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz ile MHP Grup Başkanvekili Abdurrahman Kınalı Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ahmet Kaya’yı tebrik ederek, görevinde başarılar diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!