DOLAR 32,4090 -0.12%
EURO 34,8079 0.12%
ALTIN 2.442,740,18
BITCOIN 2040027-1.5133%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

21:37

YATSIYA KALAN SÜRE

FINDIKTA “ORGANİK” DÖNEMİ BAŞLIYOR

FINDIKTA “ORGANİK” DÖNEMİ BAŞLIYOR

ABONE OL
14 Nisan 2024 19:24
FINDIKTA “ORGANİK” DÖNEMİ BAŞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz bölgesinin önemli tarım ve ihraç ürünlerinden olan fındık için bölgede önemli çalışmalar yapılmaya devam ediyor , son olarak Ordu Tarım Orman il müdürlüğünce yürütülen organik fındık yetiştiriciliği konusunda yapılan proje kapsamında organik katı-sıvı gübre ve organik bitki koruma ürünlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili Ordu Tarım Orman İl Müdürlüğünce yapılan açıklama şöyle ;

“Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ”Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında desteklenen “Hep Birlikte Organik Fındık Yetiştiriciliği Projesi”nden yararlanan İkizce’li üreticilerimize organik katı-sıvı gübre ve organik bitki koruma ürünlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal Yılmaz; “Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen, üretimde kimyasal girdi kullanılmayan, üretimden tüketime her aşaması kontrollü ve sertifikalandırılan bir üretim biçimidir.” dedi.

İlimizde organik tarımın geliştirilmesi amacıyla birçok proje uygulandığını belirten İl Müdürümüz;  “Bakanlığımız tarafından ilimizde her alanda olduğu gibi organik tarımın geliştirilmesi amacıyla uygulanan projelere de önemli destek verilmektedir. Bu kapsamda organik fındık yetiştiriciliği yapan üreticilerimizin üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla 2022 yılında Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Hep Birlikte Organik Fındık Yetiştiriciliği Projesi”ni hayata geçirmiştik. Proje ile 2022 ve 2023 yıllarında organik fındık yetiştiriciliği yapan üreticilerimize organik gübre ve ilaç desteğinde bulunmuştuk. Bugünde yine aynı proje çerçevesinde İkizce İlçemizde organik katı-sıvı gübre ve organik bitki koruma ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakanlığımız tarafından organik tarım yapan üreticilerimize önemli desteklerin verildiğini belirten İl Müdürümüz; “Organik tarım yapan üreticilere Bakanlığımızca, Bitkisel Üretim Desteklemeleri kapsamında diğer desteklemelere ek olarak organik tarım desteği de verilmektedir. Geçen yıl dekara 50 TL olan organik tarım desteklemesi 2023 yılı için 90 TL’ye çıkarılmıştır. 2023 yılındaki organik tarım destekleme başvuruları alınmış, 18-22 Mart tarihleri arasında askı işlemleri tamamlanmış, varsa itiraz veya hataların düzeltme süreci veri giriş işlemleri devam etmektedir. Askı icmaline göre 2023 yılında 1044 üreticiye 24 bin 753 dekar karşılığında 1 milyon 717 bin TL icmal düzenlenmiştir” dedi.

İlimizde organik tarımın her geçen gün geliştiğini vurgulayan İl Müdürümüz Kemal Yılmaz; “İlimizde 2004 yılında 72 Üreticimizle 774 teker alanda başlatılan organik tarım, uygulanan projeler neticesinde 2023 yılı sonu itibariyle önemli oranda bir artış göstermiş ve organik tarım yapan Üretici sayımız 1672’ye, üretim alanımız ise 41 bin 500 dekara ulaşmıştır. İlimizde organik tarım yapılan alanların % 97’sini fındık oluşturmaktadır.  İlimizde organik tarım yapan üretici sayımızı ve organik tarım yapılan alanlarımızı artırmak amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir” diyerek sözlerine son verdi.” denildi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!