DOLAR 32,5307 0.19%
EURO 34,9107 0.29%
ALTIN 2.440,720,11
BITCOIN 2049417-0.95404%
Trabzon
16°

KAPALI

04:20

SABAHA KALAN SÜRE

KAYA’DAN İLK İCRAAT ; ATATÜRK RESMİ MECLİS SALONUNA ASILACAK

KAYA’DAN İLK İCRAAT ; ATATÜRK RESMİ MECLİS SALONUNA ASILACAK

ABONE OL
15 Nisan 2024 18:44
KAYA’DAN İLK İCRAAT ; ATATÜRK RESMİ MECLİS SALONUNA ASILACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortahisar Belediye Meclisi’nin nisan ayının ikinci toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yönetiminde gerçekleştirildi. 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Kaya böylece ikinci belediye meclis toplantısını da yönetmiş oldu.

Başkan Kaya, tartışılan konulara açıklık getirdi!

Ortahisar Belediye Meclisi’nin nisan ayının ikinci toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yönetiminde gerçekleştirildi. 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri’nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Kaya böylece ikinci belediye meclis toplantısını da yönetmiş oldu.

Gündem dışı olarak siyasi parti guruplarına söz veren Başkan Kaya, AK Parti Grup Başkanvekili Zeki Kavanoz’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının makam odasından indirilmesiyle ilgili eleştirisini cevapladı.

“ARZU EDEN ARKADAŞLARIMIZ İSTEDİKLERİ YERE CUMHURBAŞKANIMIZIN FOTOSUNU ASABİLİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortahisar Belediyesi’nin değişik birimlerinde birçok fotoğrafının olduğunu dile getiren Başkan Kaya şöyle konuştu: “Önce şunu ifade edeyim, kurumumuzda Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı vardır. Kurumumuzdan fotoğrafın kaldırılmasına ilişkin hiçbir talimatımız olmamıştır. Arzu eden arkadaşlarımız odalarına, istedikleri yere Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını asabilirler ki asılıyor. Bu konuda hiçbir talimatımız yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimize yönelik bir ifadesi oldu Zeki Bey’in, bunu kabul etmiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı halkın iradesiyle seçilmiş cumhurbaşkanımızdır. Ancak kendisi Cumhurbaşkanı seçilmeyi ve cumhurbaşkanı olmayı yeterli görmemiş olacak ki, yanına AK Parti Genel Başkanı olma titrini de eklemiştir. Bu hakkını kullanmıştır. Dolayısıyla bizim altını çizdiğimiz mesele budur. Biz de tam bunu ifade etmiştik. Hatta o referandum süreçlerinde bunun doğru olmayacağını, ülkeyi siyasallaştıracağını, ülkede bir parti devleti görüntüsü vereceğini ki, bunu yıllarca Sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız eleştirmiştir. İsmet Paşa dönemini, cumhuriyetin kuruluş yıllarını, oradaki o zorunlu şartlar nedeniyle yapılan uygulamayı en acımasız şekilde Sayın Cumhurbaşkanı ve AK Parti yetkilileri eleştirmiştir. Bunun bir parti devleti görüntüsü vereceğini, ülkede birlik ve bütünlüğü bozacağını ifade etmiştir. Ama ne acıdır ki o eleştirdikleri işi bugün kendileri yapmıştır. Ve ben kendi kişisel hakkımı kullanarak bu ülkenin kurucusu, kurtarıcısı ve yaşadığım sürece kendisine minnet duyacağım, bu ülkenin çimentosudur dediğim Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini gururla arkama astım arkadaşlar. İsteyen herkes kendi makam odasına, oturduğu yere istediği resmi asabilir. Benim bu konuda kimseye söz söyleme hakkım yok ama ben arkamda Mustafa Kemal Atatürk’ü bir vatandaşla konuşurken, o mütevazi fotoğrafından güç alıyorum. Ve orada yazan bir yazıda var. O yazıda diyor ki, “Millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır”. Benim arkamda, makam odamda yazan budur. Ben inandığım, doğru bildiğim ve arkamda olmasından güç aldığım o büyük insanın fotoğrafını koymayı uygun gördüm ve bunu sizin takdirine sunuyorum. Kendi inisiyatifimdir, kendi düşüncemdir. Ama yineliyorum, Sayın Cumhurbaşkanı seçilmiş cumhurbaşkanımızdır, buna hiçbir itirazımız yoktur. Millet iradesine sonuna kadar saygı duyduğumu da ifade etmek istiyorum.”

ATATÜRK RESMİ MECLİS SALONUNA ASILACAK

Devlete hizmet eden seçilmişlere herkesin saygılı olması gerektiğini kaydeden Kaya, “Şimdi devlete hizmet eden seçilmişlerimize saygımız olması gerekendir. Fakat şunu meclisimizin huzurunda sormayı görev sayıyorum. Bu belediye 10 yıl önce kuruldu. Türkiye’de birçok belediye meclis toplantı salonunu inceledim. Arkama baktığım zaman ne bu toprakların kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ne de başka bir şey var. Bütün meclislerde, isterseniz Doğu’ya Güneydoğu’ya gidin, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir yazar’. Bir eksiklik arayacaksak arkadaşlar meclisimizin arkasında Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini ve ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazısının olması gerekiyor. Meclisimizde bu yazıyı perde kapatıyor. Bu yazı kapatılacak yazı değildir. Orada boş yer varken o yazının perdenin arkasına konmasını doğru bulmuyorum. Görevli arkadaşlardan rica ediyorum. O yazıyı uygun bir yere asın. Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı’nı oraya asın ve benim ilk maaşımdan bedelini kesin arkadaşlar. Oraya Mustafa Kemal Atatürk resmi ve oraya da güzel bir Türk Bayrağı resmini çerçeveletip asın ve Egemenlik Kayıtsız şartsız milletindir yazısını da perdenin kapatmayacağı şekilde görünür hale getirin. Bedelini de benim ilk maaşımdan kesin diye yineliyorum.”

Ortahisar için daha çok çalışmak istediğine vurgu yapan Kaya, “Biz daha çok yol almak istiyoruz, daha çok çalışmak istiyoruz. Bu kente daha çok hizmet etmek istiyoruz ve inanıyorum ki, burada farklı siyasi partilerden görev alan arkadaşlarımızın da birinci önceliği budur.” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN GÖRSELİ BELEDİYENİN ÖN TARAFINA ASILACAK

Ortahisar Belediyesi’nin güney cephesinde asılı duran “Katil İsrail Filistin’den defol” görselinin kaldırılmasıyla ilgili konuya açıklık getiren Kaya şunları aktardı: “Konusu açılmışken yine bir meseleyle ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Birkaç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kentimize geldiler, şeref verdiler. Bayramlaşma programından önce alan düzenlenirken, arkadaşlarımdan şunu rica ettim. Dedim ki, benim için devlet kutsal. Benim için Mustafa Kemal Atatürk tartışmasız ebedi liderimizdir, başkomutanımız ve Türk Bayrağımız tartışılmazdır… Bunlar benim için çok değerli. Arkadaşlara bunları binamızın en güzel ve en görünür yerine asınız dedim. Arkadaşlar da Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafını ve Türk Bayrağı’nı ön cepheye astılar. Ama astıkları yerin altında bir görsel vardı. ‘Katil İsrail, Filistin’den defol’ diye. Böyle dilini çok tasvip etmediğim ama İsrail’in yaptıkları, Gazze’de yaptığı zulüm ortadadır. Dilini ve içerdiği mesajı çok tasvip etmesem de onayladığım bir afiş vardı orada. Şimdi o afişin üstüne Türk Bayrağı ve Atatürk resmi asılınca arkadaşlar doğal olarak o afişi oradan kaldırdılar. Niye üstü kapanmasın diye. Ben de arkadaşlara dedim ki, onu şimdilik kaldırın ve onu belediyemizle kaymakamlık arasında uzayan bir yer var ya oraya asarız dedim. Daha biz bunu sonuçlandırmadan AK Parti İl Başkanı arkadaşımız çıktılar işte bunu buradan kaldırdınız icraatınızı bu mu? dediler. Oysa bize niyetiniz ne, ne yapıyorsunuz diye sormadılar.  Sonrasında bir başka dernekten arkadaşımız çıktı açıklama yaptı. Arkadaşlar lütfen meseleleri sorarak, öğrenerek yol alalım. Ben arkadaşlarımla bu meseleyi daha önce konuştum. Gazze’de bir zulüm var, katliam var. Orada yapılan katliama zerrece içinde vicdan taşıyan, insanlık taşıyan hiç kimsenin onay vermesi mümkün değil. Ama bunun siyasete alet edilmesi de hiç doğru değil. Bakın arkadaşlar eğer oraya bir yazı asacaksak benim aklımdan geçen şu, İsrail ile ticaret Filistin’e ihanettir. Benim aklımdan geçen mesaj da bu. Bu mesajı vermemiz lazım diye düşünüyorum. Çünkü bu konuda ortaya çıkan veriler var. Tabi bu konuda bilgi kirliliği de vardır muhakkak ama sonuçta Türkiye Cumhuriyeti devletinin savaşın başından beri İsrail’e gemilerle malzemeler gönderdiği, bu malzemelerin muhteviyatı basına yansımış durumda. Bunlar toplum vicdanını yaralayan meseleler. Ben meclis olarak Gazze’de zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimize sahip çıkan bir kararı bildiriyle alabiliriz. Ya da uygun bir dille meclisten belirlediğimiz bir yazıyı oraya asalım. Ama ben binamızın en görünür cephesinde Mustafa Kemal Atatürk ile Türk Bayrağı’nın olmasını istiyorum. Kendi arzum bu yöndedir. Bunu da bilgilerinize sunuyorum ve bu konuda önerilerinize açık olduğumu ifade ediyorum.”

İHTİSAS KOMİSYONLARINA ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Başkan Kaya’nın bu açıklamalarından sonra Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimine geçildi. İmar Komisyonu’na Can İhsan Bozbaş, Erkan Kurt, Dündar Ayyıldız, Ahmet Yılmaz, Dursun Ali Özderya seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’na Temel Çoban, Serdar Çebi, Kübra Calap Kamışoğlu, Hayrullah Baytar ve Yavuz Şanver seçildi. Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu’na Olgun Önder, Hasan Kamil Kandaz, Sibel Alemdaroğlu, Cevat Kara ve Hüseyin Canım seçildi. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na Birsen Karaahmet, Arzu Öktem, Kübra Calap Kamışoğlu, Nahide Cihan ve Ayşe Kabadayı seçildi. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’ne üye olarak Onur Sungur, Alpaslan Özdemir, Ufuk Hoş, Yavuz Şanver ve Alper Öztürk seçildi. Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği yedek üyeliğine ise Temel Çoban, Serdar Çebi, Erkan Kurt, Hüseyin Canım, Dursun Ali Özderya seçildi. Sağlıklı Kentler Birliği üyeliğine ise Alper Öztürk, Can İhsan Bozbaş seçildi. Tarihi Kentler Birliği üyeliğine ise asıldan Alper Öztürk ile yedek üyeliğine Olgun Önder seçildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğine Bülent Özay seçildi.

Mecliste ayrıca belediye iştirakleri olan ORBEL ile ORKENT şirketlerinin olağan ve olağanüstü Genel Kurullarına katılmak üzere belediye başkanı Ahmet Kaya’ya oybirliğiyle yetki verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!