DOLAR 32,4531 0.02%
EURO 34,8029 0.15%
ALTIN 2.436,33-0,08
BITCOIN 2043707-1.40578%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

21:37

YATSIYA KALAN SÜRE

NEDEN KAPATILIYOR ?

NEDEN KAPATILIYOR ?

ABONE OL
15 Nisan 2024 20:56
NEDEN KAPATILIYOR ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması halinde 350 kişi için nasıl bir çözüm üretildiğini öğrenmek istediklerini belirterek, “Trabzon Çağrı Merkezi’ni kapatmayın, insanları mağdur etmeyin” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in açıklaması şu şekilde;

“İşsiz kalacak yaklaşık 350 kişi için çözüm ürettiniz mi?”

“Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi’nin kapatılacağı 2 gündür kamuoyunda yer alıyor. İçişleri Bakanı’na soruyoruz. Bu doğru mu? Çağrı Merkezi kapatılacaksa, bunun sebebi nedir? Eğer kapatılacaksa, işsiz kalacak yaklaşık 350 kişi için çözüm ürettiniz mi? Eğer bir çözüm üretmediyseniz, mağduriyeti nasıl ortadan kaldıracaksınız? Trabzon Çağrı Merkezi’ni kapatmayın, insanları mağdur etmeyin.” dedi

Alo 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi Nüfus Vatandaşlık Hizmetleri Çağrı Merkezi kapatılacak olmasından dolayı çalışanlara ne olacağı merakla beklenirken konuyla ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten de bir açıklama geldi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Başkan Genç burada söz konusu kapatılma kararıyla ilgili kendisine sorulan soruya yanıt verdi.

Genç şu ifadeleri kullandı;

Konu istihdamı ilgilendirdiği için bizim de gündemimizde. 2 bakan ile görüşme yaptık, girişimde bulunduk ve devam edeceğiz. Sadece burada değil Erzurum’da da 220 kişi işsiz kalıyor. Bakanlığın yeni bir projeksiyonu var. Kendi uhdesine almak istiyor. O bir tercihtir saygı duymak lazım. Biz ondan önce 350 kardeşimizin istihdamını düşünmek zorundayız. Yakında Ankara’ya gidip tekrar girişimlere devam edeceğiz.” dedi

İYİ Parti İl Başkanı Fatma Başkan ise yaptığı yazılı açıklamada ;”Trabzon’da 350 kişinin istihdam edildiği Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi’nin kapatılması ile alakalı gelişmeleri takip ediyoruz. Bu durum şehrimiz ve orada çalışan kişiler için büyük bir kayıp olacak. 350 kişi işsiz kalacak, bu durumdan aileleri de etkilenecek. Zaten şehrimizde ciddi bir istihdam problemi var. Bu alana yönelik yatırım da yapılmıyor. Durum böyleyken bir istihdam alanını kapatmak, şehre zarar vermektir. İçişleri Bakanlığı aldığı bu karardan vazgeçmelidir. Ayrıca bu konuyla alakalı daha üzücü bir durum var.

Çağrı merkezinin seçimden önce kapatılması planlanmış fakat milletvekillerinin İçişleri Bakanına başvurusu üzerine kapatma seçimden sonrasına ertelenmiş. Şimdiyse tekrar kapatılması gündemde. Seçim için kapanmayı erteleyenler, bu merkezin kapatılması kararından da vazgeçebilirler. Kendi çıkar ve menfaatleri için erteleyenler, biraz da vatandaşı düşünebilir, bu yanlış karardan vazgeçebilirler. Biz sürecin takipçisi olacağız ve bu konuda elimizden ne gelirse yapacağız“.dedi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!