Ana Sayfa Künye

Künye

İmtiyaz Sahibi                                                                                                                                   İsa Kemal YOLCU

 

Editör                                                                                                                                                 Özgür     YOLCU

Halkla ilişkiler                                                                                                                                     Fatma Zişan YOLCU

 

 

Hukuk Danışmanı                                                                                                                             Av.Hatice BEKAR UZUN

 

YAYIN İLKELERİ:

haberinyildizi.com web sitesinde yayınlanan haber, resim, bilgi, belge, metin, video niteliğindeki tüm yazılı ve görsel eserler Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına tamamen uygun olarak yayınlanmaktadır. TC 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun telif haklarına ilişkin hükümlerine ve AB Fikri Mülkiyet Hukukuna göre www.haberinyildizi.com ‘un  yazılı izni olmadıkça hiçbir kimse, yayıncı ve kuruluş, herhangi bir eserin tamamını veya bir kısmını yayınlayamaz, çoğaltamaz, alıntı yapamaz.

www.haberinyildizi.com`da yayınlanan reklam ve köşe yazilarindan doğacak hukuki yaptirimlardan www.haberinyildizi.com sorumlu degildir.

www.haberinyildizi.com’da yazarların yazdıkları köşe yazılarından yazarlar sorumlu olup doğacak hukuki sorumluluklardan www.haberinyildizi.com sorumlu değildir.

www.haberinyildizi.com adlı haber sitemiz hukuka,yasalara,telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı benimsemiştir.Sitemiz 5651 sayılı yasada tanımlanan içerik sağlayıcı olarak hizmet vermektedir.İlgili yasaya göre site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur.Bu sebeple sitemiz ” uyar ve kaldır”prensibini benimsemiştir.Herhangi bir haberden dolayı rahatsızlık yaşayan , haberin gerçekliğinden şüphe eden veya  kullanılan haber,yazı,resim ve TELİF konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal hakların çiğnendiğini düşünen hak sahipleri, meslek birlikleri

info@haberinyildizi.com  mail adresinden site yönetimine ulaşabilirler.

Buraya ulaşan şikayet ve talepleriniz site yönetimimizce incelenecek ve ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden derhal kaldırılacaktır.

Uyar – Kaldır Sistemi

Uyar – Kaldır Nedir?

Uyar – Kaldır sistemi; telif hakkı ile korunan bir içeriğin, herhangi bir internet sitesinde hak sahiplerinden izinsiz olarak yer aldığının tespit edilmesi halinde, eserin hak sahipleri veya yetkili temsilcilerinin, site yetkililerine uyarı göndermek suretiyle haksız içeriğin siteden kaldırılmasını yasal olarak talep etme sürecidir.

Bu yönteme başvurulmadan önce, telif hakkı ihlal edilen eserlerin dökümü yapılır ve hak sahipliği ve yetki belgeleri temin edilir.

Eser üzerindeki hak sahiplerinin ilgili internet sitesine veya site yetkilisine uyarısı üzerine, haksız içeriğin siteden 3 üç) gün içerisinde kaldırılması gerekmektedir. Kaldırılmadığı takdirde, hak sahipleri veya yetkili temsilcileri Cumhuriyet Savcılığına başvurarak sitede yer alan haksız içeriğe erişimin engellenmesini talep edebilirler.

İlgili kanun maddesi
5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek Madde 4

  • 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek Madde 4 – (Ek: 21/2/2001 – 4630/37 md.)

(Değişik üçüncü fıkra: 3/3/2004-5101/25 md.

“Dijital iletim de dâhil olmak üzere işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla servis ve bilgi içerik sağlayıcılar tarafından eser sahipleri ile bağlantılı hak sahiplerinin bu Kanunda tanınmış haklarının ihlâli halinde, hak sahiplerinin başvuruları üzerine ihlâle konu eserler içerikten çıkarılır. Bunun için hakları haleldar olan gerçek veya tüzel kişi öncelikle bilgi içerik sağlayıcısına başvurarak üç gün içinde ihlâlin durdurulmasını ister. İhlâlin devamı halinde bu defa, Cumhuriyet savcısına yapılan başvuru üzerine, üç gün içinde servis sağlayıcıdan ihlâle devam eden bilgi içerik sağlayıcısına verilen hizmetin durdurulması istenir. İhlâlin durdurulması halinde bilgi içerik sağlayıcısına yeniden servis sağlanır. Servis sağlayıcılar, bilgi içerik sağlayıcılarının isimlerini gösterir listeyi her ayın ilk iş günü Bakanlığa bildirir. Servis sağlayıcılar ile bilgi içerik sağlayıcıları, Bakanlıkça istendiği takdirde her türlü bilgi ve belgeyi vermekle yükümlüdür. Bu maddede belirtilen hususların uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlık tarafından çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenir.”

 

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil