DOLAR 32,8826 -0.25%
EURO 35,1821 -0.54%
ALTIN 2.449,68-0,30
BITCOIN 1996499-1.45282%
Trabzon
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİYE KALAN SÜRE

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER;ORDUMUZU DONATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER;ORDUMUZU DONATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ABONE OL
21 Mayıs 2024 23:05
MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER;ORDUMUZU DONATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile Taşınabilir Erken İkaz Radar Sisteminin (TEİRS) Teslimat Töreni’ne katıldı. ASELSAN’ın Ankara Gölbaşı’ndaki tesislerinde gerçekleşen törende konuşan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

İRAN HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

“Bu anlamlı tören vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Konuşmama başlamadan önce dün elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden başta İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dış işleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve hayatlarını kaybeden diğer İranlı siyasetçi, bürokrat ve İran vatandaşlarına Allah’tan rahmet; İran İslam Cumhuriyeti halkına ve kederli ailelere başsağlığı diliyorum.

TSK’YA HAYIRLI, UĞURLU OLSUN

Bugün, kahraman ordumuzun gücüne güç katacak kritik projelerden biri olan taşınabilir erken ikaz radar sisteminin ilk teslimatına, büyük bir mutlulukla şahitlik ediyoruz. Bu ileri teknoloji ürünümüzün, ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Uluslararası ilişkilerde belirsizliklerin hâkim olduğu, risk ve tehditlerin her geçen gün daha da arttığı bir süreci yaşıyoruz. Yaşanan bu hassas gelişmeler, ülkelerin güvenlik ihtiyacını öncelikli hâle getirmiştir. Bu nedenle stratejik bir coğrafyada yer alan ülkemizin kendi güvenliğini sağlayabilmesi için savunma sistemlerini kendi imkân ve kabiliyetleri ile üretmesi hayati önemi haizdir.

Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler yerli ve millî savunma sanayimizi her ne pahasına olursa olsun geliştirmemiz gerektiğini bizlere göstermiştir. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları stratejik vizyon, yüksek irade ve kararlı duruşları sayesinde, savunma sanayisi alanında büyük projeler başlatılmış; devasa adımlar atılmıştır.

Bunun neticesinde, birbirinden değerli firmalarımızın, hemen her platformda tasarlayıp ürettiği, sürekli olarak yenilerini geliştirdiği yerli ve millî savunma sanayi ürünleri, ordumuzun gücüne güç katmaktadır.

SAVUNMA SANAYİMİZ ÜLKE EKONOMİSİNE DE GÜÇ KATIYOR

Yerli ve millî üretime dayanan, böylelikle Türkiye’nin bağımsızlığına katkı sunan savunma sanayimiz; teknoloji üretme ve transfer kapasitesinin yanında, ihracat performansıyla da ülke ekonomisine de güç katmaktadır. Savunma sanayimiz artık; güçlü altyapısı, sürdürebilir ekosistemi, geniş istihdam olanakları ve ürettiği birbirinden kritik projeler ile bölgesinde ve dünyada rol model durumundadır.

İthal sistemlere olan ihtiyacımızın azalması ve ileri savunma teknolojilerine dayalı bir savunma sanayine sahip olmamız politik ve ekonomik bağımsızlığımızı sağlarken askerî ve stratejik seviyede uluslararası etkinliğimizi de artırmıştır.

Şüphesiz, başarının bir varış değil bir yolculuk olduğunun bilinciyle savunma sanayisinde ulaştığımız bu seviyeyi en yukarılara taşımak yegâne hedefimizdir.

Bu anlayışla, başta Savunma Sanayii Başkanlığımız olmak üzere tüm paydaşlarımızla, tam bir uyum içerisinde etkin, verimli ve iş birliğine dayalı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Çalışmalarımızın neticesinde; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine her geçen gün yeni ürünler dâhil ediyor; ordumuzun imkân ve kabiliyetlerini mütemadiyen geliştiriyoruz.

Nitekim sadece son aylarda;

– İnsansız savaş uçağımız ANKA 3 ile yerli ve millî uçağımız KAAN’ın başarıyla gerçekleştirilen ilk uçuşlarını gururla izledik.

– Aynı şekilde insanlı hava platformlarımız, Hürkuş, Hürjet, Gökbey ve KAAN’ın seri üretimine yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık.

– Yerli ve millî imkânlarla üretilen gemilerimizi ve insansız deniz aracımızı Donanmamızın hizmetine alırken yine Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak torpido ve füzelerin seri üretimine yönelik anlaşmaları imzaladık.

– Bunlara ilaveten, Kara Kuvvetlerimizin operasyon etkinliğine değerli katkılar sağlayacak farklı çap ve özelliklerdeki dört yerli ve millî füzemizin tedarik sözleşmelerini imzalarken modernize edilen ilk tankımızı teslim aldık.

– Bugün de yine ülkemizin savunmasına yönelik son derece kritik bir proje olan taşınabilir erken ikaz radar sistemini, envanterimize katıyoruz.

ÇOK YÖNLÜ TEHDİTLERİN TESPİT VE TAKİBİ HIZLI ŞEKİLDE YAPILACAK

Gelişen harp teknolojisi ile asimetrik risk ve tehditler, savunma ve güvenlik doktrinini sürekli değiştirmektedir.

Dolayısıyla artık geleneksel askerî tedbirlerin yanı sıra en modern teknolojiye dayalı modern savunma sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu bağlamda, tehditleri erkenden tespit edip algılayan ve karşı reaksiyon üreterek etkisiz hâle getirebilen radar sistemlerinin varlığı, hayati öneme sahiptir.

Özellikle erken ikaz radar sistemleri;

– Uçaklar ve diğer hava hedeflerinden balistik füzelere kadar geniş tehdit yelpazesini tespit edebilmekte ve menzilleri nispetinde etkisiz hâle getirebilmekte,

– Bu yönüyle de ülkeler için muazzam bir savunma imkânı sunmaktadırlar.

Bunun bilinciyle, Türkiye olarak gerekli çalışmaları başlattık ve neticede Savunma Sanayii Başkanlığımız ve ASELSAN, yıllardır büyük bir gayretle üzerinde çalışarak erken ikaz radar sistemini üretmeyi başardı.

Bu yeni nesil radar sistemimiz; Türkiye’nin en uzun menziline sahip olması, erken ihbar yeteneği, hızlı kurulum ve toparlanma gibi etkin hareket kabiliyeti ile kendi klasmanında en donanımlı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Yüksek operasyon becerisine sahip bu radarımız sayesinde;

– Çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak,

– Böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız.

Ayrıca personelimizin etraflıca bilgi sahibi olması, hızlı karar alarak icraata yönelmesi bakımından da radarımız, ordumuza önemli bir üstünlük sağlayacaktır.

ORDUMUZU DONATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şu hususu özellikle ifade etmek isterim ki:

– Ürettiğimiz ve hizmete aldığımız her projenin bizde uyandırdığı mutluluk ve heyecan bir sonrakini bir an önce üretme, ülkemizin ve ordumuzun istifadesine sunma azim ve kararlılığımızı artırmaktadır.

Dolayısıyla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini en güçlü şekilde sağlamak için gerekli tüm tedbirleri almaya, günümüzün ve geleceğin gerektirdiği en modern sistemlerle kahraman ordumuzu donatmaya devam edeceğiz.

Sonuç olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî süreçte;

– ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizi, savunma sanayinde dünyanın en iyilerinden biri yapana kadar

– Durmadan, yorulmadan hep birlikte daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle;

– Erken ikaz radar sistemimizin üretilmesinde, büyük bir gayret ortaya koyan başta Savunma Sanayii Başkanlığımız ve ASELSAN’ın seçkin ve değerli personeli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor;

– Ürünümüzün, ülkemize ve Silahlı Kuvvetlerimize, bir kez daha hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!