DOLAR 34,0532 -0.05%
EURO 38,0034 0.01%
ALTIN 2.798,53-0,14
BITCOIN 21200983.78253%
Trabzon
23°

KAPALI

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI VAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI VAR

ABONE OL
14 Eylül 2024 08:02
ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’ye güçlü bir ekonomik yapı kazandıracaklarını vurgulayarak, “Temel hedefimiz Atatürk’ün gösterdiği hedef, gelişmiş ülkeleri yakalayıp da geçmek. Hangi ülkeler onlar? AB ülkeleri. Ne kadar AB’de milli gelir? 54 bin dolar. Tayyip Bey’in öve öve bitiremediği, zaman zaman, ‘Oraya mı girsem’ dediği Şanghay İşbirliği Örgütü var. O örgütün çok zengin, çok güçlü, gücü kendine bazı ülkeleri dışında tüm üyelerinin geliri 4 bin 500 dolar. Arada 12 kat fark var. Cumhuriyet Halk Partisi, bu geminin birinci kaptanının, ilk kaptanının, ülkenin kurucusunun gemiye verdiği istikamette gidecek, Avrupa Birliğine tam üye olacak, alım gücü bugünün tam 10 katı olacak. Bunu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

“TAYYİP BEY KÖTÜYE GİDİŞİ GÖRDÜ. KUTUPLAŞTIRMAK İSTİYOR”

“İşin özeti, Tayyip Bey bu kötüye gidişi gördü. Kutuplaşmak istiyor. Tayyip Bey kötüye gidişi gördü, bundan dolayı gerginlik çıkarmak istiyor. Dilruba’dan çıkarıyor. Teğmenlerden çıkarıyor. Tayyip Bey’in bir amacı var. Kavga etmek, gerilim çıkarmak. Açlığı, yoksulluğu ve sefaleti unutturmak istiyor. Yıllardır yaptığını yapmak istiyor. İstiyor ki, ‘Evet açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin ama tehlike çok büyük. Oyu yine de bana vermelisin. Yoksa vatanı böldürürler, ezanı dindirirler, yoksa bayrağı indirirler.’ Öyle ucuz, kolay, bedava siyaset, enflasyonu düşürmeden, yoksulluğu bitirmeden, işsizliği çözmeden oyları toplamak, sarayda sefa sürmek. O dönem bitti. Şimdi vatandaşı duyma, onun derdini çözme dönemi. Bu kadar çok derdi çözemeyeceğim diyorsun, biliyorum, sen çözümün değil sorunun adresisin. Ama bu sorunların hepsinin var bir çaresi, onun da adı CHP.”

“YEDİ YILDIR MİLLETE AYNI SÖZÜ VERİYOR”

“O yüzden dün çıkmış diyor ki, ‘Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğim.’ İlk bunu söylediğinde yıl 2017’ydi. Yedi yıldır millete aynı sözü veriyor. Tutmuyor, tutamaz. Ya göle maya çalıyor, tutarsa diyor. Tutturamaz. Lafla peynir gemisi yürüsün istiyor, yürüyemez. Yürütemez. En son bunu söylediğinde 2017’de enflasyon yüzde 12’yken, ilk söylediğinde, ‘Tek rakama indireceğim’ dedi. Yüzde 100’lere çıkardı. Şimdi 2023’te yüzde 65’teydi enflasyon, halen daha ‘Tek rakama indireceğim’ diyor. Bu sene sonu hedefleri, kendi hedefleri 38’di, 41 olarak düzeltmişler. 50’nin altında kimse beklemiyor. Hala daha ‘Tek rakama indireceğim’ diyor.”

“ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Yüzde 50 enflasyon demek bugün 100 TL’ye aldığın malı seneye 150 TL’ye almak demektir. Bu gerçekliği hiç kimse göz ardı etmemelidir. Ve şunu görüyoruz ki bu iktidar kesinlikle ekonomiyi iyi yönetememektedir. Bu ülkenin geleceğine yönelik doğru işler yapmamaktadır. Bu iktidarın süresi dolmuştur. Ülkeye verebilecek hiçbir şey yoktur, bu işin çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Asla kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceğiz.“Bu memlekette iktidar değişip de Cumhuriyet Halk Partisi gelip de vergide adaleti sağlayıp da yani onun vergi borçlarına affettiği şirketlerin her birinden gerçek anlamda vergi alıp hak yiyenlerden milletin hakkını alıp çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alıp hiç kazanmayandan hiç vergi alamayacağı düzen kurulana kadar, hepinizin evladı istediği gibi işte çalışana kadar, herkesin karnı doyana kadar, herkesin çocuğu en iyi okullarda ücretsiz okuyana kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi durmayacak, bitmeyecek, hep birlikte devam edeceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!