DOLAR 32,3867 -0.12%
EURO 34,6796 -0.38%
ALTIN 2.413,35-0,88
BITCOIN 20344400.93007%
Trabzon
14°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı talimat verdi: SMA hastası çocuklar için her türlü imkan sağlanacak
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı talimat verdi: SMA hastası çocuklar için her türlü imkan sağlanacak

Cumhurbaşkanı talimat verdi: SMA hastası çocuklar için her türlü imkan sağlanacak

ABONE OL
5 Ocak 2021 07:31
Cumhurbaşkanı talimat verdi: SMA hastası çocuklar için her türlü imkan sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada düzenlenen ve sanat ile siyaset dünyasından çok sayıda kişinin destek verdiği kampanyada, Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde satılmayan ve Varlık Fonu’na devredilen 75 milyon TL’nin SMA hastası çocukları için kullanılması istendi. Bu kampanyaya ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bilimsel kurullar onaylarsa çocuklar o tedaviye de alacak. Bu milletin çocuklarıyla, o annelerin duygularıyla oynamak, siyasi muhalefet yapmak yakışmaz. Bundan sonra da tedavi onaylanırsa, cumhurbaşkanımızın açık talimatıdır. O çocuklara da bu tedaviye erişme konusunda her türlü imkan sağlanacaktır” dedi.

SALGINLA MÜCADELE ADIMLARI

Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Teşkilatlarımızın çalışmaları, geçen seneki hedeflere ulaşma miktarımız, yeni yılda cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme paylaştılar.

Teşkilatlarımızla ilgili değerlendirme hem genel başkanımız hem MYK için en önemli konuların başında gelmektedir. Kovid sürecinde teşkilatlarımızla bir araya gelme noktasında çeşitli sıkıntılar oldu ama 13 Ocak’tan il kongrelerimize Kovid önlemlerine uyarak yeniden başlıyoruz. Yeni dönemde sizinle paylaşacağım konular çerçevesinde, demokrasi konusunda, reformlar konusunda gerçekleştireceğimiz faaliyetler var.

Geçen Senenin siyasi krizi Kasım Süleymani’nin ölümüyle başlamıştı. 2020 yılı hafızalara kazınan bir sürü olayla doldu. En önemlilerinden birisi bir pandeminin olması. Yeni aşı çalışmalarıyla umuda kavuşan bir sarsıntı yarattı. Yepyeni virüs ve bakteriler hayata giriyor. İnsanın doğayla uyumunu sağlayacak bir siyaset perspektifine geçilmesi önemli. Bir anlık sokağa çıkma yasaklarıyla, doğa kendine geldi. Öğrenilmesi gereken en önemli derslerden birisi doğa bizim rakibimiz değildir.

Dünya’daki olağanüstü gelişmeler karşısında Türkiye krizi sağlayacak bir büyüklükte olduğunu gösterdi. 155 ülkeye yardım yaptık. Mevlana’nın sözüyle yardımlar ulaştırıldı. Sağlık çalışanlarımızın ne kadar fedakar olduğu görüldü. Bunu sadece meslek olarak yapmadılar. Vatanseverlik anlayışına bambaşka bir boyut kazandırmışlardır. Şehir Hastaneleri’nin varlığı stratejik bir gücümüz olmuştur. Tabi ki milletimiz daha fazlasına layıktır.

DİYARBAKIR ANNELERİ

En önemli olaylardan birisi de Diyarbakır annelerinin 2020 yılı içerisindeki evlat nöbetidir. Çocuklarına kavuşmak için çok asil dünyaya örnek olacak bir nöbet ortaya koydular. Türkiye DEAŞ’la ve PKK ile mücadele eden yegane devlettir. Maalesef bazı müttefik ülkelerin çifte standardı ortaya çıktı.

AYASOFYA CAMİİ TARTIŞMASI

Ayasofya Camii’nin açılması güçlü bir iradenin ortaya çıkması ile sağlanmıştır. Milletimiz Ayasofya Camii ile buluştur. Milletimizin sevindiğini biliyoruz. Ayasofya 2020’nin ve bütün zamanların tacı olarak gönüllerimize kazınmıştır. Milletimizin duasına katılmanın büyük bir sevinç olduğunun farkındayız.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI

Doğal gaz arayışımız stratejik olarak oyun değiştirici bir tablo ortaya koymuştur. Bütün dünyanın dikkatini çekmiştir. Gelecek nesiller için önemli bir keşiftir.

ABD SEÇİMLERİ

ABD Başkanlık seçimleri tüm dünyayı meşgul etti. ABD demokrasisinin ağır bir değerler krizine girdiğini gördük.

LİBYA KONUSU

100 yıl aradan sonra Libya’da meşru hükümetin desteklenmesi Akdeniz’deki denklemi değiştirmiştir. Libya ile imzalanan anlaşma neticesinde Doğu Akdeniz’de hak ve menfaatlerimizin garantiye alınması yönün güçlü hamle ortaya konulmuştur.

“BU BİR SUÇTUR, AÇIK ŞEKİLDE DARBE ÇAĞRISIDIR”

Öğretmenlere, yargı mensuplarına, çiftçilere hakaret ettiklerine şahit olduk. En önemli konulardan bir tanesi bu iktidarı seçimli ya da seçimsiz götüreceğiz şeklinde, halen Türkiye bu kadar acılar yaşamışken ortaya konmuş tavırdır. İktidarı seçimsiz nasıl götüreceksiniz? Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bu açık şekilde vesayet çağrısıdır, darbe çağrısıdır, askeri müdahale çağrısıdır. Bu bir suçtur, bu utanılması gereken bir yaklaşımdır. Ama buna rağmen bu üsluba devam ettiler.

Kazara yapılan şeyler mi diye düşündüğünüzde, kazara yapılmadığını da görüyorsunuz. Esasında demokrasiyi vitrin süsü haline getirerek arkadaki vesayet zihniyetinin en uygun zamanda kriz zamanlarında nasıl fışkırdığını hep beraber görüyoruz. Kazara yapılan şeyler mi diye düşündüğünüzde, kazara yapılmadığını da görüyorsunuz. Esasında demokrasiyi vitrin süsü haline getirerek arkadaki vesayet zihniyetinin en uygun zamanda kriz zamanlarında nasıl fışkırdığını hep beraber görüyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!