DOLAR 32,3888 -0.12%
EURO 34,6058 -0.58%
ALTIN 2.391,23-1,78
BITCOIN 1953462-4.3065%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

KARANLIK ELLER LÜBNAN’I KARIŞTIRIYOR

KARANLIK ELLER LÜBNAN’I KARIŞTIRIYOR

ABONE OL
15 Ekim 2021 07:09
KARANLIK ELLER LÜBNAN’I KARIŞTIRIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan da son günlerde meydana gelen olaylar ülkeyi kaosun içine çekmeye çalışanların bir oyunu olduğu ve ülkeyi tekrar karanlık günlerine götürmek isteyenlerin tertiplediği söyleniyor

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta protesto gösterisi düzenlemek isteyen Hizbullah ve Emel üyelerine karanlık eller tarafından ateş açıldı. Dünyanın en büyük iç savaşlarından birini onlarca yıl önce geride bırakan Beyrut’ta bir kez daha karanlık eller iş başında

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin, Beyrut Limanı’nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan hakim Tarık el-Bitar’ın yerine başkasının atanması için başlattığı yürüyüş sırasında çatışma çıktı.

Çıkan olaylarda şu ana kadar 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Çatışma sırasında evlerini tahliye eden sivillerin sokak ortasında kaldığı görüldü.

Başkentte birkaç saat boyunca silah sesleri yankılandı ve sirenlerle inleyen ambulanslar yaralıları almak için koşturdu. Görgü tanıklarının yaptıkları açıklamalarda keskin nişancıların binalardan ateş açtığı ve göstericilerin kafalarını hedef aldıkları belirtildi.

Lübnan hükümetinden bir yetkili Reuters haber ajansına, ülkedeki en büyük 2 enerji şirketinin yakıt sıkıntısı nedeniyle üretimini durdurduğunu açıkladı.

Yetkili, “Lübnan’da elektrik üretimi tamamen durdu. Pazartesi gününe kadar ya da birkaç gün boyunca üretimin başlaması mümkün görünmüyor.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!