Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 28 Kasım’da 350 bin 385 test yapıldı. Vaka sayısı 21 bin 655 oldu, 213 kişi hayatını kaybederken, 20 bin 007 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 81.12 olarak gerçekleşti.
En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur’dan oluştu.
En az 2. doz aşılanma oranı ise Bayburt, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt,Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açıklamasında, “Tabloda bir süredir ciddi değişkenlikler görülmüyor. Bu seyir, kontrolü kolaylaştırıyor. Tedbirlere daha fazla duyarlı olursak vaka sayılarında daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Salgın ortamından çıkış için, aşı gündemde ilk sırada yer alıyor. Aşınızı vaktinde yaptırın.” ifadesini kullandı.
EKONOMİ
5 saat önceDÜNYA
11 saat önceBÖLGE
21 saat önceSPOR
22 saat öncePOLİTİKA
1 gün önceBÖLGE
4 gün önceSAĞLIK
4 gün önce