DOLAR 32,3871 -0.33%
EURO 34,7664 -0.22%
ALTIN 2.395,50-1,11
BITCOIN 19230904.02271%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

DÜNYA TURU

DÜNYA TURU

ABONE OL
6 Ocak 2022 06:55
DÜNYA TURU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAZAKİSTAN

Protestocular , hükümetin akaryakıt fiyatlarındaki artışa yönelik halk öfkesine tepki olarak istifa etmesinin ardından güvenlik güçleri kontrolü sağlamak için mücadele ederken Kazakistan’ın en büyük şehrinde kamu binalarını bastı .

KUZEY KORE

Kuzey Kore , Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in sonunda bölünmüş Kore yarımadasını birbirine bağlayacağını umduğu bir demiryolu hattının temel atma törenine katılmasından birkaç saat önce, doğu kıyılarında şüpheli bir balistik füze ateşledi .

UKRANYA

Avrupa Birliği’nin üst düzey diplomatı , Kiev’in Moskova ile yeni bir büyük askeri çatışma tehdidine karşı bir dayanışma gösterisi olarak memnuniyetle karşıladığı Ukrayna’nın Rus destekli güçlerle savaşının ön cephesini ziyaret etti .

TAYVAN

Tayvan hava kuvvetleri jetleri gökyüzüne çığlık attıBir savaş senaryosunu simüle eden bir tatbikatta , adanın kendisine ait olduğunu iddia eden Çin ile artan askeri gerilimler arasında savaşa hazır olduğunu gösteriyor.

FRANSA 

Fransız savcılar , Suudi Arabistan’daki Dakar mitingine karışan bir Fransız aracının altında meydana gelen patlamayla ilgili terör soruşturması açtıklarını söyledi . Patlama, ralli yarışmacılarından birini ağır şekilde yaraladı.

AMERİKA

Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık 1 milyon yeni koronavirüs enfeksiyonu bildirdi , dünyadaki herhangi bir ülkenin en yüksek günlük sayımı ve Omicron varyantının yayılması yavaşlama belirtisi göstermediği için bir hafta önce belirlenen önceki ABD zirvesinin neredeyse iki katı.

AVUSTRALYA

Avustralya’nın günlük COVID-19 vakaları art arda üçüncü gün rekor bir seviyeye ulaştı ve halkın Omicron salgınının ele alınması konusunda öfkesi arttıkça hastane kaynaklarını ve test tesislerini daha da zorladı.

HONG KONG

Hong Kong , sekiz ülkeden gelen uçuşları iki haftalık bir yasakla duyurdu ve yetkililerin şehirde beşinci bir koronavirüs dalgasından korkması nedeniyle yerel COVID-19 kısıtlamalarını sıkılaştırdı.

İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’nin İngiltere vakalarda günlük rekor bir rekor daha bildirdiği için ekonomiyi kapatmadan COVID-19 enfeksiyonlarındaki artışa dayanabilir .

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!