DOLAR 32,3800 -0.35%
EURO 34,7819 -0.18%
ALTIN 2.394,93-1,14
BITCOIN 19121823.0591%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

20:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

YÜZDE 90 HİBELİ YEM DAĞITIMI …

YÜZDE 90 HİBELİ YEM DAĞITIMI …

ABONE OL
4 Nisan 2022 21:57
YÜZDE 90 HİBELİ YEM DAĞITIMI …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvancılığı tekrar canlandırmak üretimi arttırmak gençleri köylerinde tutabilmek için gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve gerek Tarım ve Orman Bakanlığımızın politikalarıyla küçükbaş hayvancılığın tekrar canlandırılması planlanmaktadır.

Bu Kapsamda Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi ortaklığıyla; Diyarbakır GAP UATEM, Mardin Şırnak Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ve Mardin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği iştirakiyle gerçekleştirilecek “Kuzulu İşletme Kusursuz Üretimdir” projesi kapsamında üreticilerimize yem dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım törenine Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut DEMİRTAŞ, AK Parti İl Başkanı Faruk KILIÇ, MHP İl Başkanı Ferhan BOZKUŞ, Proje ortakları ve üreticilerimiz katılım sağladı.

Mardin ilinin geleneksel ekonomik yapısı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Sosyokültürel gelişmeye açık olan ilimizin kırsal mahallelerinde ters bir seyir göstermektedir. Bu nedenle kırsal alanda yaşayanların gelir seviyelerinin yükseltilmesi ekonomik beklentilerinin yanında sosyokültürel gelişimlerini de artı yönde etkileyecektir.

Hayvancılığı tekrar canlandırmak üretimi arttırmak gençleri köylerinde tutabilmek için gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve gerek Tarım ve Orman Bakanlığımızın politikalarıyla küçükbaş hayvancılığın tekrar canlandırılması planlanmaktadır.

Kuzulu İşletme Kusursuz Üretimdir Projesinde amacımız; mevsim dışı oluşturacak kızgınlık ile yavru alımını sağlamak, kırsal alanda ikamet eden yetiştiricilerimizin sosyoekonomik anlamda gelişmişlik düzeyini arttırmak.

Proje ile İlimizde mevcut 100 adet işletmede 6 bin adet koyunda mevsim dışı senkronizasyon işlemi uygulanacaktır. Bu kapsamda toplamda 100 işletmemizde 6000 hayvanımız programa dâhil edilmiş olacak ve her işletmemize 1’er ton yem desteğimiz toplamda 100 ton yem ile hayvanlarımızın verimi arttırılmış olacaktır.

Proje dâhilindeki işletmelerden yıllık, fazladan 3 bin kuzu ve 18 ton süt verimi sağlanması amaçlanmaktadır. Projenin amaçlarından bir tanesi de, dünyada hayvancılığın daha modern tekniklerle yürütüldüğü ülkelerde artık standart bir uygulama haline gelmiş bu metodun önce ilimiz genelinde yaygınlaşmasını sağlamak, yetiştiricilere bu uygulamanın faydalarını göstermek daha sonra ülkemizde uygulamaya geçirilerek et ve süt sektörümüzün kalkınmasına örnek teşkil etmek.

İlimizde 14.328 işletmede, 1 milyon 34 bin küçükbaş, 95.500 büyükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Bu metodun ilimizde yaygınlaşması demek 500 bin anaç küçükbaş hayvanımızdan, yıllık fazladan 250 bin kuzu ve 25 bin ton süt üretimi anlamına gelmektedir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!