Tarım sektörünün gelişmesi ve geliştirilmesi için üreticilerin desteklenmesi ve bu konudaki projelerin hayata geçirilebilmesi için Devlet çiftçilere dönemsel olarak destekler sağlamaktadır.
Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu destek sağlanarak tarım teknolojileri geliştirilebilir ve çiftçilerin faaliyetlerini daha etkin şekilde sürdürebilmesine yardımcı olunur.
Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım alanında bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi için hazırlanan projeleri desteklemektedir. Hazırlanan projelerin çiftçiler ve tarımsal sanayicilere de aktarılmasını sağlayan bakanlık, her yıl bünyesinde hazırladığı bir kurul ile tarım alanında öncelikli konular belirlemekte ve bu konulara uygun projeler için çağrıda bulunmaktadır. Özellikle teknolojik tarım faaliyetleri ile ilgili projelere destek verilmekte ve geri ödemesiz hibelerle gençlerin tarımla ilgilenmeleri teşvik edilmektedir. Proje başvuruları Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne (TAGEM) yapılmaktadır. Bakanlık tarafında desteklenmesine karar verilen projeler ise TAGEM internet sayfasından ilan edilmektedir. Proje destekleri proje sahiplerine Ziraat Bankası aracılığı ile ödenmektedir.
Türkiye’nin tarımsal faaliyetleri ile ilgili ihtiyaçlarının doğru olarak tespit edilmesini sağlayan ve çiftçilerin ürün yetiştirilmesinden hasadına kadar verimli çalışmasını destekleyen Tarnet; tarımda sürdürülebilir gelecek için tarım teknolojileri ile ön plana çıkmaktadır. Verimliliğin artışı için tarımsal teknolojilerin öneminin farkında olan Tarnet, Ar-Ge faaliyetleri ile hem çiftçilere hem de tarım sektörüne destek sunmaktadır.
Çiftçilere Verilen Hibe ve Destekler
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmeleri, tarımsal faaliyetlerini daha etkili sürdürebilmeleri için hibe ve destekler sağlanmaktadır. Özellikle genç nesli köyde tutabilmek ve çiftçilikle uğraşmasını sağlayabilmek için verilen genç çiftçi kredisi dikkat çekmektedir. Çiftçilerin en çok rağbet ettikleri destek kredilerinden biri de hali hazırda üretim yapan çiftçilere verilen geri ödemesiz hibelerdir. Hibe destekleri için gereken şartlar Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından belirlenmektedir. Bunlara ek olarak Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’nin iş birliği kapsamında verilen faizsiz ya da düşük faizli krediler de tarımsal faaliyetlerin desteklenmesinde önemli rol oynamaktadır. Gençlerin tarımsal faaliyetlerle uğraşmasını teşvik etmek amacıyla verilen genç çiftçi kredisinden 24-30 yaşları arasındaki çiftçiler yararlanabilmektedir. Krediden yararlanabilmek için üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olmaları gerekmektedir.
Tarım Destekleri
Tarım desteklerinden faydalanabilmeniz için tarımsal faaliyetlerde bulunmanız gerekmektedir. Çiftçilere ödeme yapılabilmesi için üreticilerin birtakım şartları sağlaması gerekmektedir. Bu şartlar arasında;
Tüm şartlar sağlandığı takdirde çiftçiye yapılacak hibe ya da kredi desteği Ziraat Bankası aracılığı ile yapılmaktadır. Çiftçiye verilen hibe miktarı; ekilen ürünün cinsine, ne kadar alana ekildiğine ve ekilen ürünün miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Tarım ve Orman Bakanlığının Desteklediği Programlar
30 Bin TL Faizsiz Finansman Desteği
Çiftçilere her sene faizsiz olarak 30 bin TL değerinde kredi desteği sunulmaktadır. Bu destek için Esnaf Kefalet Kooperatiflerine başvuru yapılmakta ve başvuru sonucu talepler değerlendirilmektedir. Olumlu olarak değerlendirilen başvurular Halk Bankasının onayını sunulur ve eğer bankada başvuruyu onaylarsa Halk Bankası tarafından çiftçiye faizsiz kredi desteği sağlanır. Aynı şekilde Vakıfbank da düşük faizli kredi vererek, çiftçilere tarımsal destek sunmaktadır.
ÖTE YANDAN TÜM TARIM DESTEKLERİ AŞAĞIDA LİSTELENMİŞTİR.. BU LİSTE KAPSAMINDA ALACAĞINIZ DESTEKLERİ TAKİP EDEBİLİR.. ÖDENEN VE ÖDENMEYEN DESTEKLERİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ…
ÇATAK Desteği
Geleneksel Zeytin Bahçelerinin desteklenmesi
Sertifikalı Fidan Üretim Desteklenmesi
Sertifikalı Fidan/Fide
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği
Yurtiçi Sertifikalı Tohum Kullanma desteği
Yurtiçi Sertifikalı Tohum Üretme desteği
Fark Ödemesi Destekleri
Hayvancılık Desteklemeleri
Anaç Koyun-Keçi Desteği
Arıcılık
Arılı kovan
Bombus arısı
Aşı Desteği
Brucellosis (Büyükbaş)
Brucellosis (Küçükbaş)
Şap Aşısı (Büyükbaş)
Şap Aşısı (Küçükbaş)
Atık Desteği
Besilik Erkek Sığır Desteği
Buzağı Desteği
Buzağı Desteklemesi
Malak Desteği
Çiğ Sütün Değerlendirilmesi
GAP-DAP-KOP-DOKAP Hibe Desteği
Hastalıktan Ari İşletme Destek…
Hastalıktan ari işletmedeki sı…
Hayvan Başı Ödeme
Anaç manda
Damızlık Koç Teke Yetiştiriciliği
Islah Amaçlı Süt İçerik Analiz…
Hayvan Genetik Kaynakları
Arı Koruma
Büyükbaş Koruma
Damızlığa ayrılan manda yavrusu
Damızlık Erkek Materyal
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Iskahı
Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı
Halk Elinde Manda Islahı
Küçükbaş Koruma
Sığır Pedigrili Koruma
Hayvan Hastalığı Tazminatı Des…
İpek Böceği
Tohum
Küçükbaş Soykütüğü DesteklemeSİ
Onaylı Süt Çiftliği Desteği
Programlı Aşı Uygulamaları
Su Ürünleri
Sürü Büyütme ve Yenileme Deste…
Sürü Yöneticisi İstihdam Deste…
Süt Primi
Tiftik Üretim
Yem Bitkileri
DÜNYA
6 saat önceGENEL
7 saat öncePOLİTİKA
8 saat önceDÜNYA
8 saat önceEKONOMİ
1 gün önceAKTÜEL
1 gün önceSAĞLIK
1 gün önce