DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049294-0.87235%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

20:03

AKŞAMA KALAN SÜRE

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…!

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…!

ABONE OL
18 Ağustos 2022 16:20
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süt üreticileri özellikle hayvan beslerken kullandıkları yemlerin aşırı şekilde zamlanmasının maliyetlerini artırdığını da vurguladı.

Artık maliyetimizi karşılayamaz hale geldik 

Marketlerde Süt fiyatları durdurulamazken çiğ süt fiyatlarında artışın olmaması üreticiyi kara kara düşündürüyor  Bir litre tam yağlı sütün fiyatı, market raflarında 20 liraya kadar yükseldi. Üreticilere göre, market raflarındaki fiyat artışı kendilerinden kaynaklanmıyor

Hayvanlardan elde ettikleri sütün fiyatının da girdi maliyetleri ile aynı oranda yükselmemesi nedeniyle artık kazanamaz duruma geldiklerini ifade eden üreticiler maliyetimizi bile kurtaramaz olduk diye isyan ediyorlar  süt üreticileri “Bir litre sütün fiyatı 7 lira 50 kuruş Yem fiyatları ise son bir yılda dörde katladı sadece yemde değil elektiriği ,suyu,ilacı,mazotu kısaca her şeyin fiyatı artarken çiğ süt fiyatlarında bir atışın olmaması bizleri üzüyor dediler.

Üreticiler ; gelinen noktada sigortamızı dahi yatıramaz hale geldik Son zamanlarda ülkedeki süt üretimi fazla gibi gösterilerek süt fiyatları hep düşük tutuldu. Bu düşük fiyatlara ise maalesef süt üreticileri dayanamıyor ve ineklerini büyük bir üzüntü içerisinde kesime göndermek zorunda kalıyorlar. Şu anda hayvanlar kesildiği için süt üretimi konusunda ciddi bir düşüş yaşanıyor ve bu düşüş her geçen gün artarak devam ediyor. Hem süt üretimi düşüyor hem de hayvancılıkla ilgili gerileme yaşanıyor yakın bir gelecekte bu sıkıntıyı tüm ülke olarak hissedeceğiz bugünden önlem alınması şart çiğ süt fiyatının bir an önce revize edilerek en az 10 tl olmalı dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!