DOLAR 34,2884 0.49%
EURO 37,2052 0.38%
ALTIN 2.990,121,22
BITCOIN 23263671.27166%
Trabzon
16°

HAFİF YAĞMUR

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

AVCI; TRANSFERE DEĞİL TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR

AVCI; TRANSFERE DEĞİL TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR

ABONE OL
25 Aralık 2022 09:19
AVCI; TRANSFERE DEĞİL TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bordo Mavili takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında evinde  oynadığı ve 2-0 galip geldikleri Fenerbahçe karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Teknik Patron Avcı , iyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Ligimizin hem lideri hem kadro derinliği çok fazla olan, oyuncu kalitesi yüksek ve oyun olarak da planları olan ama net güçlü tarafını da bildiğimiz, güçsüz tarafını da net bir şekilde bildiğimiz bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Santra başlangıçlarının bile planları var. İyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık. Fenerbahçe’nin güçlü tarafı; en fazla faul sayısı yüksek takım olması. Özellikle rakip arkası koşuları fazla deneyen, oyunla beraber ikinci topa yanaşıp sonuç alan bir takım. Ve duran toplar. Özellikle güçsüz tarafları da bu tür maçları, büyük maçları genelde 3’lü oynuyorlar, 4’lü oynarken de 3’lü oyun kurmaları vardı. Oyunun başından beri bunları deneyince bazen ofsayt oldu bazen geçişte yakaladık. Daha fazla topa sahip olup rakibi itebilirdik. Özellikle baskılarımız, hem baskıdan rakiplerimiz çıktığında savunmaya hızla geçişimiz son derece önemliydi. Oyun elimizdeydi, rakibin 10 kişi kalmasıyla oyunu tamamen domine ettik.

Oyuncuların oyun içerisindeki istekleri, hücuma geçişleri, topa sahip olmaları, baskıları… Bazen veriye göre bazen de performansa göre bunu en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum, girenler, çıkanlar kulübün enerjisi çok iyiydi. 22 maçlık analiz yaptık, oynadığımız resmi müsabakalarda ve özellikle bu arada bunun mesajını verdik. Kasım ayı itibariyle bekleyin diye. Oyunu, oyuncuyu ve performansı arttırmak istediğimizi çok net söylemiştik. Oyunu değiştirdik, aynı oyuncudan devam edemiyorsun ve ona uygun oyuncularla devam ediyorsun. Oyuncu grubu buna en son 3 gün evvel Samsunspor maçında, bugün de doğru cevaplar verdi. Bu oyunu geliştirerek devam etmek istiyoruz. Bugün nasıl birbirine yardım ediyorlarsa aynı şekilde devam. Daha erken oyunu koparmalıydık. Büyük takım bu kadar gol pozisyonuna giriyorsa değerlendirmemiz lazımdı. Kasım ayındaki işaret doğruydu, oyuncu buna karşılık verdi. 25 ay oldu buraya geleli, son tescilli şampiyon Trabzonspor’dur. 3 kupa kazanmıştır. Yurt dışına oyuncu satmıştır. Geçen sene uzak ara ligi domine etmiştir. Yazdan beri takımın üzerinde olan kara bulutlar var, hiç yokken gereksiz olan. Bizim transfere ihtiyacımız yok bizim Trabzonspor taraftarına ihtiyacımız var. Geçen sene nasıl her şeyi beraber yaptıysak, bugün nasıl Trabzonspor’a destek olmuşlarsa, bizim onlara çok ihtiyacımız var. Sevgi ve saygılarını bizden esirgemesinler. Önümüzde başardık, başarabileceğimiz daha 3 tane hedefe gidecek kupa var önümüzde. Sonuna kadar kovalamaya devam edeceğiz. Bir maç kazandık başka bir şey kazanmadık, kazanma alışkanlığı devam etmemiz lazım. Lig daha çok uzun, üst üste maçlar kazanmamız lazım tekrar oyuncularımı tebrik ediyorum, taraftara teşekkür ediyorum” dedi.

Avcı, sezon başında Süper Kupa’yı alıp ardından lige iki galibiyetle başladıklarını vurgulayarak, “Süper Kupa’yı aldık, lige 6 puanla başladık. 7-8 tane 11’de oyuncu değişti. Oyuncular başka şehirlerden, ülkelerden geliyor. Birçok tekrarlarımızın olması gerekiyordu, tespitlerimiz vardı bunu değiştirdik, onun üzerinde çalışıyoruz bugün itibariyle bunun karşılığını almaya başladık. Oyunu her zaman kazanamazsın. Kazanamadığında dünyanın sonu değil. 32 maç oldu burada kaybetmeyeli. Harika şeyler var, bu şehrin enerjisi çok yüksek. Yapbozla olmamış bu zamana kadar, doğru yatırımlar yaparsak, sabırlı olursak her zaman bunun karşılığı vardır diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Teknik Direktörümüz son olarak, saha içerisinde kalmaya devam edeceğini belirterek şu ifadelere yer verdi: Ben 1999-2000’den beri teknik direktörlük yapıyorum. Toplamda 3 kere hakem hakkında konuşmamışımdır. Böyle şeyler benim kafamı karıştırmaz. Bunlar sadece gündem oluşturuyor 10 saat sürmeden 3-4 saatte bitiyor. Ben saha içinde kalmaya devam edeceğim, çok beni ilgilendiren konu değil. Saha içindeki oyuna bakıyorum, neyi planladık ve uyguladık benim için bu daha değerli.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!