DOLAR 32,3888 -0.12%
EURO 34,6058 -0.58%
ALTIN 2.391,23-1,78
BITCOIN 1953462-4.3065%
Trabzon
15°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Murat Zorluoğlu :Dolmuşlar da İnsiyatif  Büyükşehirde

Murat Zorluoğlu :Dolmuşlar da İnsiyatif Büyükşehirde

ABONE OL
14 Temmuz 2020 08:07
Murat Zorluoğlu :Dolmuşlar da İnsiyatif  Büyükşehirde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu meclis kürsüsünden meclis üyelerini bilgilendirme yaparken vatandaşlarında rahat olmalarını istedi toplu taşıma da  insiyatif büyükşehir belediyesinde dir diyen Başkan Zorluoğlu Eğitim bu işin en önemli ayağıdır dedi.

Başkan Zorluoğlu daha önce temmuz ayı Meclis toplantısında görüşüleceğini işaret ettiği; Taksi, Taksi Dolmuş, Minibüs ve S Plakalı Hatlı Araçlar Toplu Taşıma Yönetmeliği ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Yönetmelikle ilgili titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızı konforlu şekilde evlerine, iş yerlerine ulaştırmakla mükellefiz. Bu manada ticari anlamda asla bakmayız ama verimlilik alanında hat modernizasyonu ve optimizasyonu yapıyoruz. Ortahisar’daki dolmuş modernizasyonunu açıkladığımızda, bu modernizasyonun kıymetli kısmının bundan sonraki süreçte çıkaracağımız yönetmelik çerçevesinde ortaya koyacağımız yeni sistem olduğunu vurgulamıştık. Yani zihniyet, yönetim anlayışı değişikliği getirmeye çalışıyoruz. Bir sistem oluşturuluyor ve Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da ilk kez olmak üzere, dolmuşlar, taksiler ve servis araçları ile ilgili olarak inisiyatif alıyor” şeklinde konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

Kurulan yapı ile bir taraftan standartları koyarken diğer taraftan da bu standartları denetleyebilir imkana kavuştuklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Yani bir minibüste, dolmuşta, takside olması gereken minimum standartları yönetmelikte düzenliyoruz ve bu standartlara uyum noktasında yapılması gerekenleri belirtiyoruz. Yapacağımız denetimlerle de bu standartlara uymayan ticari araçlara uygulayacağımız müeyyideleri de yönetmeliğe koyuyoruz. En önemli değişiklik de eğitim noktasında. Önceliğimiz eğitim. Yani tüm şoför esnafımıza dönük bir sertifikasyon programını bu yönetmeliğe koyduk. Tüm şoförlerin Büyükşehir Belediyesinden bir sertifika almaları gerekiyor. Bu sertifikayı almayanların bir süre sonrasında araçları sürme imkanı olmayacak. Dolayısıyla bu yönetmelikle, dolmuşlarda her gün şoför değişikliği gibi bir dönem sona ermiştir. O işi yapabilecek vasıflarda kardeşlerimizin o hizmeti vermesini sağlamak durumundayız. Bu yönetmelik titiz bir çalışma neticesinde hazırlanmıştır. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!