DOLAR 32,3815 -0.18%
EURO 34,7444 -0.02%
ALTIN 2.426,69-0,47
BITCOIN 2004244-3.23527%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

20:05

AKŞAMA KALAN SÜRE

Zelenskiy, Rusya’yı Durdurabilmek İçin Batı’ya Seslendi!

Zelenskiy, Rusya’yı Durdurabilmek İçin Batı’ya Seslendi!

ABONE OL
18 Şubat 2023 09:38
Zelenskiy, Rusya’yı Durdurabilmek İçin Batı’ya Seslendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Volodymyr Zelenskiy, Münih’te düzenlenen bir güvenlik konferansında dünya liderlerine hitaben yaptığı video konuşmasında, artan korkular karşısında, Vladimir Putin’in silah sevkiyatı ve yeni yaptırımlar yakında gelmediği takdirde askeri bir avantaj elde edeceği için, Batı’nın Ukrayna’ya desteğini hızlandırması gerektiğini söyledi. Rusya yeni bir saldırı planlıyor.

Theguardian  haber sitesindeki haberde Zelenskyi “Acele etmeliyiz. Hıza ihtiyacımız var – anlaşmalarımızın hızına, teslimatımızın hızına … Rusya’nın potansiyelini sınırlamak için karar verme hızına ihtiyacımız var” dedi. “Hızın alternatifi yok çünkü hayatın bağlı olduğu hızdır.””Gecikme her zaman bir hata olmuştur ve olmaya devam etmektedir” diye ekledi.

Konuşması, Moskova’nın kuvvetlerini ülkeye göndermesinin ve 1940’lardan bu yana Avrupa’nın en büyük savaşını başlatmasının 24 Şubat’taki yıldönümünden birkaç gün önce geldi.

Zelenskiy, Rusya’nın kısmen sivil ve enerji altyapısına saldırarak, özellikle güneyde bir saldırı düzenlemeye çalıştığını kabul etti. Bu arada, komşu Belarus’un Rus saldırısına katılması halinde tarihi boyutlarda bir hata yapacağını söyledi ve anketlerin ülkenin% 80’inin savaşa katılmak istemediğini gösterdiğini iddia etti.

İyimser bir tavır sergilemeye çalışan ve konferansın teması olan “Dinpro’da Davut”u ele alan Zelenskiy, ülkesinin Golyat’ı sapanla yenme cesaretini gösterdiğini söyledi. Ancak bunun başarılı olması için sapanın daha güçlü ve daha hızlı olması gerektiğini söyledi. “Goliath şimdiden kaybetmeye başladı. Goliath bu yıl kesinlikle düşecek” dedi.

MSC ile son görüşmesinden bu yana, ülkesinin 1.000 şehir ve köy de dahil olmak üzere kaybettiği toprakları geri alabileceğini kanıtladığını, ancak Rusya tarafından işgal edildikten sonra Ukrayna’ya yalnızca silah gönderen batılı ülkeleri hedef aldığını söyledi . Gecikmenin olası sonuçlarının Rusya’nın Moldova’yı işgal etmesi veya Rusya’nın müttefiki İran’ın zenginleştirilmiş uranyum alması olabileceği konusunda uyardı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!