DOLAR 34,1755 0.16%
EURO 37,1009 0.02%
ALTIN 2.976,930,79
BITCOIN 23237850.6495%
Trabzon
14°

HAFİF YAĞMUR

12:54

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

MAHMUD ABBAS;HERKES İÇİN BARIŞ

MAHMUD ABBAS;HERKES İÇİN BARIŞ

ABONE OL
13 Ocak 2024 14:48
MAHMUD ABBAS;HERKES İÇİN BARIŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas  İsrail işgal yetkililerinin Filistin halkını Gazze Şeridi’nden veya Kudüs dahil Batı Şeria’dan sürmek için aldığı önlemlerin ciddiyeti konusunda uyardı. İsrailli bakanlar ve yetkililerin Filistin halkının topraklarından sürülmesi çağrısında bulunan açıklamalarına atıfta bulundu.

Abbas, Ramallah’taki başkanlık konutunda ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptığı görüşmede, ister Gazze Şeridi’nde ister Batı Şeria’da olsun, herhangi bir Filistin vatandaşının yerinden edilmesini tamamen reddettiğini ifade etti ve bunun olmasına izin vermeyeceğini söyledi. .

Abbas, Gazze Şeridi’nin Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu yineledi ve işgal yetkililerinin burayı ayırma veya herhangi bir kısmını kesme planlarını kabul etmeyi veya bunlarla ilgilenmeyi reddetti. Tutuklamaların sözleşmelere ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyerek Filistinli tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.

“Gazze Şeridi önceliklidir ve Filistin devletinin ve yönetiminin sorumluluğunda olan halkımız terk edilmeyecektir” dedi.

Başkan Abbas, Filistin halkının Gazze ve Doğu Kudüs dahil Batı Şeria’da karşı karşıya olduğu imha savaşına derhal son verilmesi çağrısında bulundu.

Filistin devletinin Güvenlik Konseyi kararıyla Birleşmiş Milletler’e tam üyeliğe kabul edilmesinden başlayarak, İsrail çatışmasını sona erdirmek için uluslararası bir barış konferansı toplanmasından başlayarak, uluslararası meşruiyete dayalı bir siyasi çözümün uygulanmasını savundu.

Filistin haber ajansı Wafa’nın haberine göre, Başkan Abbas, ABD Dışişleri Bakanı ile Filistin topraklarındaki durumla ilgili son gelişmeleri, İsrail’in Gazze Şeridi ve Kudüs dahil Batı Şeria’daki Filistinlilere yönelik saldırganlığını durdurmak için gösterilen çabaları görüştü.

Toplantıda ayrıca Gazze Şeridi’ne insani yardım girişini hızlandırmanın ve barınma merkezleri ile hastanelerin vatandaşların acılarını hafifletmek için gerekli olanı sağlama konusunda üzerlerine düşeni yapmalarının sağlanmasının önemi de ele alındı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!