DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149088-0.7484%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;TÜRKİYE EMİN VE EHİL ELLERDE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;TÜRKİYE EMİN VE EHİL ELLERDE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR

ABONE OL
6 Ağustos 2024 20:04
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ;TÜRKİYE EMİN VE EHİL ELLERDE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde  basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında yaptığı açıklamada ”

“HÜKÛMETİMİZ ÜRETENİN, ÇALIŞANIN, İSTİHDAM SAĞLAYANIN DAİMA YANINDADIR”

26 Temmuz’da İstanbul’da tanıtımını yaptığımız HIT-30 Yüksek teknoloji Yatırım Programı ile millî teknoloji hamlemize yeni bir ivme kazandırıyoruz. Programla yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yeni yatırımlar için Türkiye’nin sahip olduğu avantajları daha da güçlendireceğiz. HIT-30 programıyla vergi teşvikleri ve hibe desteklerinden oluşan toplam 30 milyar dolarlık kaynağı yüksek teknoloji yatırımlarına yönlendireceğiz. HIT-30 programının sektörde farklı bir heyecan oluşturduğunu görüyoruz, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Bu vesileyle buradan iş dünyamıza şu çağrıyı yapmak arzusundayım: Hükûmetimiz üretenin, çalışanın, istihdam sağlayanın daima yanındadır. Son 22 yılda el ele verdik, omuz omuza verdik, nice hayalleri beraberce gerçeğe dönüştürdük. Savuma sanayi başta olmak üzere birçok başlıkta ülkemizi parmakla gösterilen seviyelere yine beraberce ulaştırdık. Allah’ın izniyle çok daha fazlasını başaracağız, şunu lütfen unutmayınız: Siz gayret ettiğiniz sürece biz de sizleri asla yalnız bırakmayız. Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış, Türkiye ekonomisine katkı yapacak yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz.

Türkiye yüzyılının inşası için gece-gündüz koşturuyoruz. Yakın çevremizdeki tüm sıkıntılara rağmen ekonomide hedeflerimizde uyumlu şekilde yolumuzda ilerliyoruz.

Geçen hafta açıklanan veriler doğru yolda olduğumuzu teyit etmiştir. İhracatta tarihimizin en yüksek temmuz ayı rakamına ulaştık.

“TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK TEMMUZ AYI İHRACATINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

2024 Temmuz ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artış kaydederek 22 milyar 512 milyon dolar oldu. Tüm zamanların en yüksek temmuz ayı ihracatını gerçekleştirdik.

Yıllıklandırılmış ihracatımız da toplam 261,5 milyar ve bir önceki yıla göre yüzde 3,4 artışla yine Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı.

Mal ihracatında son 1 yılda 8,7 milyar dolar net artış sağlandı. İthalatındaki düşüş eğilimi aynı şekilde devam ediyor. İthalatımız temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,9 oranında, yani 2,6 milyar dolar geriledi.

İhracattaki artış ve ithalattaki azalışın etkisiyle dış ticaret açığımız yıllık bazda yüzde 42,3 düşüş ile 7,2 milyar dolara indi. İhracatın ithalatı karşılama oranında 14,5 puanlık güçlü bir yükseliş yaşandı. Yüzde 75,7 seviyesine çıkan bu oranı inşallah daha da arttıracağız.

2002 yılında toplam 36 milyar dolar ihracat yapan bir ülkeyi 1 ayda 22,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir ülke konumuna taşıdık. İsrail’le dış ticaret işlemlerini durdurduğumuz bir dönemde böyle bir orana ulaşmamız ayrıca takdire şayandır.

ekonomi başlığında şunu da memnuniyetle vurgulamak durumundayım: Turizm ve ticaret rakamları gibi bugün açıklanan temmuz ayı enflasyon oranları da hamdolsun ümitlerimizi artırmıştır. Haziran itibarıyla enflasyonda başlayan düşüş süreci temmuzda biraz daha belirginleşti, yıllık enflasyon en üst seviyesine göre 13,7 puan geriledi, önümüzdeki aylarda bu eğilim hızlanarak devam edecek. Sene sonunda enflasyonu hedeflerimizle uyumlu oranlara mutlaka indireceğiz. Amacımız, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır. Küresel ekonomide son 4 yıldır devam eden fırtınalı seyir gelişmiş ülkeler dair hepimizi zorluyor. Bu sabah dünya sermaye piyasalarında yaşananlar, hükûmetimizin nasıl belirsizliklerle dolu bir atmosferde yürüdüğünü göstermiştir.

“TÜRKİYE EMİN VE EHİL ELLERDE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR”

Ama hiç kimsenin endişesi olmasın, Türkiye emin ve ehil ellerde yoluna devam etmektedir. İnşallah bu yolun sonunda da ekonomide menzili maksuduna varacaktır. Türk ekonomisi bu güce, bu potansiyele, 22 yıllık çabalar neticesinde inşa ettiği bu sağlam temele ziyadesiyle sahiptir. Bunun için biraz daha sabredecek, biraz daha dirayetli davranacağız. Muhalefetin buram buram popülizm kokan, ülkeye faydadan çok zarar getirecek afaki söylemlerine prim vermeyeceğiz. Onlar konuşmayı, meydanlarda atıp tutmayı çok sever, ama iş verilen sözleri tutmaya gelince ara ki bulasın. SGK’ya olan birikmiş borçlarını dahi ödemeyen, dahası absürt bahanelerle bu borçtan kaçmanın yollarını arayan bir zihniyetten ne memlekete ne de şehirlerimize hiçbir hayır gelmez. Vatandaşlarımdan muhalefetin karamsar, kötümser, moral bozmayı amaçlayan açıklamalara itibar etmemelerini, 22 yıllık tarihî başarılarla dolu hükûmetimize güvenmeye devam etmelerini bekliyorum.” dedi

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!