DOLAR 34,0685 0.13%
EURO 38,0660 -0.03%
ALTIN 2.830,840,08
BITCOIN 21482764.49845%
Trabzon
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

ÖMER ÇELİK “İLK 4 MADDE İLE TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

ÖMER ÇELİK “İLK 4 MADDE İLE TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

ABONE OL
17 Eylül 2024 06:36
ÖMER ÇELİK “İLK 4 MADDE İLE TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası yaptığı açıklamada, darbe anayasasından Türkiye’nin kurtulması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: 19 kez defa değiştirildi. Tabiri caizse yamalı bir bohçaya döndü. Net bir şekilde, sivil bir anayasaya Türkiye’nin ihtiyacı vardır.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti Genel Merkezi’ndeki toplantı 2 saat sürdü. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, sivil anayasa çalışmalarıyla ilgili “Bir sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur” dedi. Çelik ilk 4 madde ile tartışmanın söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

“BU ANAYASADAN KURTULMAK GEREKTİĞİ AÇIKTIR”

Çelik, demokrasi konusundaki samimiyetlerden birinin anayasa sürecine destek vermekle ilgili olduğunu dile getirdi. Bütün kesimlerin bu anayasanın değişmesi gerektiğini net bir şekilde ifade ettiğini belirten Çelik, “Çeşitli zamanlarda bu süreçlerin içinde bulunduk ama sistemi kilitleyen birtakım tutumların, aslında çeşitli yerlerde taktik manevralar gibi öne sürülerek stratejik düzeyde anayasa değişimini engellemek üzere işlevselleştirildiğini gördük. Türkiye’yi, lafzıyla ruhuyla halen darbe süreçlerini taşıyan bu anayasadan kurtarmak gerektiği açıktır. Sivil anayasanın yapılması, bugün siyaset yapan, yönetici, akademisyen olan, herhangi bir görevde olan herkesin gelecek nesillere borcudur.” diye konuştu.

“İLK 4 MADDE İLE TARTIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sözcü Çelik sivil anayasa ile ilgili açıklamalarında ilk 4 maddenin tartışılmasının söz konusu olmadının altını çizerek şunları kaydetti: İlk 4 madde ile bir tartışmamız yoktur. Daha önce de soruldu, sivil bir anayasa istiyoruz, darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi teşkil eden anayasa istiyoruz ama ilk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu değildir.

“SEÇİM, ZAMANINDA YAPILDIĞI ZAMAN ACABA CHP’NİN GENEL BAŞKANI KİM OLACAK?”

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, erken seçime ilişkin sözlerini hatırlatması üzerine Ömer Çelik, Özel’in, daha önce “erken seçim talebi olmayacağı”, “belediyelerde çok hizmetler yaparak biz, bize verilen ödünç oyları hak etmeye çalışacağız” yönünde değerlendirmelerinin bulunduğunu söyledi.

Çelik, “Özgür Bey kamuoyu önünde yaptığı ve kendisini bağlayan bu açıklamayı niye değiştirdi? Bunun cevabını, bu cümlenin içinde aramak lazım. Demek ki kendilerine ödünç olarak verildiğini düşünen oyları belediyelerde yaptıkları hizmetlerle hak etmediklerini, onlara gereken karşılığı veremediklerini ve bu sonucu alamadıklarının ifadesidir bu. Yani Özgür Bey’in her erken seçim çağrısının altındaki altyazıyı okumak lazım.” diye konuştu.

Toplumda, CHP’nin, toplumun herhangi bir meselesini çözeceğine dair en ufak bir kanaat bulunmadığını söyleyen Çelik, “Seçim, zamanında yapılacaktır. Erken seçim yoktur. Ama Cumhuriyet Halk Partisi açısından gündem şudur: Seçim zamanında yapılacak; seçim, zamanında yapıldığı zaman acaba CHP’nin genel başkanı kim olacak? Tartışma bundan ibarettir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!