DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22539821.25881%
Trabzon
23°

AÇIK

05:26

SABAHA KALAN SÜRE

BM GENEL KURULUNDA “ATEŞKES”ÇAĞRISI

BM GENEL KURULUNDA “ATEŞKES”ÇAĞRISI

ABONE OL
25 Eylül 2024 18:43
BM GENEL KURULUNDA “ATEŞKES”ÇAĞRISI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrine giden dünya ülkelerinden politikacılar, Gazze için acil ateşkes çağrısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan uluslararası topluma, “Gazze’de kalıcı bir ateşkes sağlanması ve İsrail’in Lübnan’daki gözü dönmüş barbarlığına son verilmesi” çağrısında bulundu.

“İsrail’in Lübnan’da son birkaç gündür uyguladığı devlet terörü ve ardından binlerce kurbanın verildiği büyük saldırı cevapsız kalamaz,” diye ekledi.

Pezeşkiyan, “Tüm bunların sorumluluğu, bu korkunç felaketi sona erdirmeye yönelik tüm çabaları engelleyen ve kendilerine ‘insan hakları şampiyonu’ deme cüretini gösteren hükümetlere aittir” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Gazze’deki durum için “tüm bölgeyi tehdit eden kesintisiz bir kabus” yorumunu yaptı ve İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilimin Lübnan’ı “uçurumun kenarına” getirdiğini belirtti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, genel kurulda yaptığı konuşmada İsrail ve Hamas arasında neredeyse bir yıla yakın süredir devam eden savaşı eleştirdi.

İsrail’in kendini savunma ve sınırlarını koruma hakkına sahip olduğu kabul eden Meloni, aynı zamanda “sivillerin korunmasında uluslararası hukuka saygı göstermeleri” gerektiğini söyledi.

Meloni ayrıca, Filistin halkının da devlet kurma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, “Filistinlilerin, Orta Doğu’yu istikrara kavuşturma ilhamıyla hareket eden bir liderliğe güven duymalarını ve diyalog içinde kalmalarını sağlamalıyız,” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!