DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22539821.25881%
Trabzon
23°

AÇIK

05:26

SABAHA KALAN SÜRE

ASLAN AVRUPADA KÜKREDİ

ASLAN AVRUPADA KÜKREDİ

ABONE OL
26 Eylül 2024 06:30
ASLAN AVRUPADA KÜKREDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan mücadeleyi Aslanlar 3-1 kazanarak lig aşamasına galibiyetle başladı.

Golleri Abdul Rahman Baba 48’ (k.k), Yunus Akgün (76’) ve Mauro Icardi (90+5’) kaydetti. Rakip takım Giannis Konstanteilas (67’) ile skor buldu.

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’ndeki bir sonraki maçını deplasmanda RFS ile oynayacak.

Galatasaray XI: Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Ismail Jakobs, Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Victor Osimhen.

PAOK XI: Dominik Kotarski, Omar Colley, Tomasz Kedziora, Jonny, Abdul Rahman Baba,Mohamed Mady Camara, Giannis Konstanteilas, Taison, Andrija, Zivkovic, Magomed Ozdoev, Fedor Chalon.

Galatasaray topla daha çok oynayarak rakip savunmayı delmeye yönelik bir oyun hedeflerken rakip takım uzun toplarla ve hızlı ataklarla gelmeye çalıştı. İlk yarıda önemli gol pozisyonları yakaladı.

Maçın henüz ilk dakikasında başında Kaan Ayhan’ın ceza sahasına gönderdiği topta Victor Osimhen’in kafası az farkla dışarı gitti. 15. dakikada Yunus’un soldan gönderdiği topu önüne alan Osimhen, savunmaya takıldı. 27’de yine Osimhen gole çok yaklaştı. Sağ çaprazdan direk dibine şutunu kaleci Kotarski çıkardı.

Son haftaların formda ismi Gabriel Sara da üst üste şutlarla rakip kaleyi yokladı. Yunus, Jakobs işbirliğiyle ceza sahasına gönderdiği top savunmadan döndü. Dönen topu şutla karşılayan Sara kaleyi bulamadı.

Galatasaray 42’de tekrar gole yaklaştı. Kaan’ın savunma arkasına attığı pasta Yunus topla buluştu. Yunus’un vole şutu yan ağlarda kaldı.

Bir dakikalık uzatma anlarında PAOK  tehlikeli gelse de Günay Güvenç kritik bir kurtarışa imza attı. Colley’in savunma arkasına gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Giannis Konstantelias’in şutunu Günay harika kurtardı.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da rakip kalede yine etkili bir Galatasaray vardı. Üst üste pozisyonlarla başladığı ikinci yarıda golü de eken buldu.

ICARDI GOLLE DÖNDÜ

Abdülkerim’in savunma arkasına attığı harika pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Barış’ın şutunu savunma karşıladı. 49’da kullanılan kornerde Osimhen’in kafa vuruşu Abdul Rahman Baba’ya çarparak ağlara gitti: 1-0.

Dakikalar 63’ü gösterirken Jakobs’un ortasında Osimhen’in şutunu Kotarski son anda çeldi. 67’de ise rakip eşitliği sağladı. Ceza sahasına gönderilen top Günay’dan sekerken Giannis Konstantelias tamamladı: 1-1.

Eşitlikten sonra baskısı ve arzusu daha da artan Galatasaray . 76’da tekrar öne geçti. Osimhen’in kafa ile yaptığı pasta topla buluşan Yunus Akgün’ün sert şutu fileleri buldu: 2-1. 78. dakikada Mertens ve Osimhen oyundan çıktı. Mauro Icardi ve Kerem Demirbay oyuna girdi. 84’te ise Kaan Ayhan yerini Elias Jelert’e bıraktı. 88’de Barış Alper Yılmaz veYunus Akgün yerine Berkan Kutlu ve Michy Batshuayi girdi.

88’de Jelert’in getirdiği topta Batshuayi ile gole yaklaştı. Michy çalımlarla önünü boşalttı ardından kaleyi denedi. Top savunmadan döndü.

Beş dakikalık uzatma anlarında Mauro Icardi sahne aldı. Bir süredir sakatlığından ötürü forma şansı bulamayan Arjantinli süperstar, Kerem Demirbay’ın soldan yaptığı ortaya ölümcül bir vuruş yaparak maçın skorunu tayin etti: 3-1.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r
error: Content is protected !!